Την άμεση πρόσληψη ακόμα 48 ναυαγωσωστών αποφάσισε σήμερα το Υπουργικό

Στους 217 θα φτάσει ο συνολικός αριθμός των εποχικών ναυαγοσωστών στις αρχές Ιουλίου, αριθμός ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος που υπήρξε ποτέ στην Κύπρο, σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικό, Κωνσταντίνο Πετρίδη.

Κατά τη διάρκεια της σημερινή συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό τον Προεδρεύοντα της Δημοκρατίας, Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη, αποφασίστηκε μετά από πρόταση του Υπουργείου Εσωτερικών η πρόσληψη αριθμού εποχικών ναυαγοσωστών, ούτως ώστε στις αρχές Ιουλίου ο συνολικός αριθμός των εποχικών ναυαγοσωστών να φτάσει τους 164 παγκύπρια.

Σε δηλώσεις του, μετά το πέρας της συνεδρίας, ο Υπουργός Εσωτερικών είπε ότι οι Δήμοι Αγίας Νάπας, Παραλιμνίου και Σωτήρας, έχουν προσλάβει, ασκώντας τις αρμοδιότητες τους, ως τοπικές αρχές αυτοδιοίκησης, ακόμη 53 εποχικούς ναυαγοσώστες.

«Παγκύπρια», συνέχισε, «στις αρχές Ιουλίου θα υπάρχουν 217 ναυαγοσώστες».

Όπως είπε ο κ. Πετρίδης «το περασμένο διάστημα έγινε έντονη διαβούλευση με όλες τις τοπικές αρχές για να επισημανθούν οι ανάγκες τους και όλες οι τοπικές αρχές, Δήμοι και Επαρχιακές Διοικήσεις είναι σύμφωνοι με αυτή τη διευθέτηση».

Ταυτόχρονα, επισήμανε ότι «σημαντική ενίσχυση στο έργο των ναυαγοσωστών προκύπτει από τις 200 χιλιάδες ευρώ κονδύλια του Υπουργείου Εσωτερικών, τα οποία διατίθενται το 2017 για εξοπλισμούς, για την αγορά τριών jet ski, ασυρμάτων, σανίδων και άλλου εξοπλισμού, που χρειάζεται ώστε να εξοπλιστούν οι ναυαγοσώστες, αλλά και για να είναι πλήρης η στελέχωση όλων των ναυαγοσωστικών πύργων».

Στο μεταξύ, ανέφερε ότι έχουν ήδη προβεί σε βελτιώσεις στο σύστημα υπερωριακής απασχόλησης των ναυαγοσωστών, εξηγώντας ότι αυτό συνεπάγεται επέκταση του ωραρίου μέχρι και τις 19:00 σε κάποιες συγκεκριμένες παραλίες, όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός τουριστών.

«Αυτή τη στιγμή», συμπλήρωσε, «στην Κύπρο, αλλά και από τις αρχές του Ιούλη ακόμα περισσότερο, θα υπάρχει ο μεγαλύτερος αριθμός ναυαγοσωστών που υπήρξε ποτέ στην Κύπρο και πλήρως εξοπλισμένοι».

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι με την απόφαση αυτή προσφέρεται σημαντική βοήθεια στην τουριστική Κύπρο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 17:34

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
22:25
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΗΚΟ (28)
22:02
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΑΚΕΛ (27)
21:56
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΔΗΣΥ (26)
21:55
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΟΜΜΑΤΩΝ (25)
21:54
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΝΙΚΗΣ (24)
21:53
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024 (23)
21:52
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΩΝ (22)
21:51
ΠΡΟΘΕΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (21)
21:49
ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ (20)
21:48
ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (19)
21:47
ΩΦΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ & ΤΟ ΕΥΡΩ (18)
21:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.