17 χρονοι παραδέκτηκαν ότι κάπνιζαν κάνναβη εντός του σχολείου

Συστηματική χρήση κάνναβης εντός του σχολείου παραδέχτηκαν ότι έκαναν οι 17χρονοι μαθητές λυκείου που συνελήφθησαν χθες στην Πάφο.

Ωστόσο δεν δίνουν καμία εξήγηση ως προς την προέλευση των ναρκωτικών με τα οποία προμήθευσαν συμμαθητές τους ,κάνοντας χρήση  ακόμη και στο ίδιο τους το σχολείο.  Οι αξιωματικοί της ΥΚΑΝ οι οποίοι ελπίζουν ότι η αποκάλυψη των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων των δυο 17χρονων που έχουν συλληφθεί  θα τους οδηγήσει στον αμέσως επόμενο της θλιβερής αυτής αλυσίδας,  ανησυχούν ιδιαίτερα για την ευκολία με την οποία προμηθεύθηκαν αρκετά μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών μαθητές οι οποίοι με την σειρά τους πωλούσαν σε συνομήλικους τους.

Ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής δεν έκρυψε τον προβληματισμό του , τονίζοντας ότι  σε αυτές τις περιπτώσεις, υπάρχουν συγκεκριμένοι μηχανισμοί που ξεδιπλώνονται σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς τονίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα εξεταστεί και η περίπτωση στο σχολείο της Πάφου.
Σύμφωνα με στατιστικές έρευνες που επικαλέσθηκε ο Υπουργός υπάρχει μείωση της χρήσης των ναρκωτικών αλλά και του τσιγάρου στα σχολεία το τελευταίο διάστημα. Έστω και ένας μαθητής όμως να κάνει χρήση αυτό δεν είναι αποδεκτό, κατέληξε ο κ. Καδης , και η προσπάθεια θα συνεχιστεί μέχρι τέλους. 

Ο διευθυντής του συγκεκριμένου σχολείου με τον οποίο επικοινώνησε ο ανταποκριτής του ΡΙΚ παραδέχτηκε ότι ορισμένες αόριστες πληροφορίες για χρήση ναρκωτικών στους χώρους του σχολείου υπήρχαν στην διάρκεια της σχολικής χρονιάς και τα μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού ήταν συνεχώς σε αυξημένη επαγρύπνηση χωρίς ωστόσο να εντοπίζουν οτιδήποτε. Ο διευθυντής του σχολείου ανέφερε  ότι το σχολείο είναι έτοιμο να συνεργαστεί με όλους τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες προκειμένου να βοηθήσουν  τα παιδιά.

Από την πλευρά της η πρόεδρος των οργανωμένων γονιών της ομοσπονδίας μέσης εκπαίδευσης Πάφου Άντρη Σάββα εξέφρασε την έκπληξη της σημειώνοντας ότι η παραδοχή των μαθητών  θα πρέπει να σημάνει το καμπανάκι της κινητοποίησης όλων των φορέων της Κυπριακής κοινωνίας.

Πηγή:ΡΙΚ - Πανίκος Ευριπίδου, Πάφος

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 17:37

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο σημερινός Χίτλερ
20:31
Δηλώσεις Κυβερνητικού Εκπροσώπου και κομμάτων μετά το Εθνικό
17:57
Ανακοινώθηκε η σύνθεση της Πολιτικής Ομάδας Κυπριακού μετά το πέρας του Εθνικού Συμβουλίου
15:40
Νίκος Χριστοδουλίδης: Η Τουρκία έλαβε ξεκάθαρο μήνυμα από την Ευρώπη
14:51
Γιάννης Παναγιώτου: Η αδήλωτη εργασία ανέρχεται σε οκτώ τοις εκατό του εργατικού δυναμικού
14:26
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
13:00
Έτοιμο το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου
12:56
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση στη Ράφα
12:42
Για ενέργειες αντεκδίκησης κάνει λόγο ο Γενικός Ελεγκτής
12:34
Ο Γενικός Εισαγγελέας κατέθεσε αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα Μιχαηλίδη
11:40
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 26/04/24
11:10
Ψηλές συγκεντρώσεις σκόνης και σήμερα στην ατμόσφαιρα
10:32
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.