Σκοπός της ΥΚΑΝ η παροχή βοήθειας στον 16χρονο, λέει ο Σ. Σεργίδης

Σκοπός της ΥΚΑΝ είναι η  παροχή βοήθειας του 16χρονου που κατήγγειλε με την οικογένειά του την υπόθεση της απαίτησης περιουσίας με απειλή και ναρκωτικών, ανέφερε με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Εκπρόσωπος της ΥΚΑΝ Στέλιος Σεργίδης.“Σκοπός της ΥΚΑΝ, ασχέτως της ποινικής πορείας που θα εξελιχθεί βάσει των ευρημάτων ανακρίσεων που θα γίνουν”-  αφού,  όπως επεξήγησε, η Αστυνομία βρίσκεται  σε πολύ πρώιμο στάδιο όσον αφορά την υπόθεση – «θα είναι φυσικά η βοήθεια του νεαρού, να αξιολογηθεί σε ποιο στάδιο χρήστης είναι, και  ίσως να χρειάζεται να παραπεμφθεί σε κάποιο θεραπευτικό πρόγραμμα”.Σκοπός, συνέχισε, δεν είναι να στιγματιστεί ο 16χρονος νεαρός, προσθέτοντας πως στην πορεία θα πρέπει να συμβουλευτεί και η οικογένεια του 16χρονου για το πώς θα χειριστούν την όλη κατάσταση.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Σεργίδης ανέφερε πως η Υπηρεσία ανησυχεί για την κάθε περίπτωση, ειδικά – όπως είπε- όταν εμπλέκονται ανήλικα ή νεαροί ενήλικες. Είναι σημαντικό, σημείωσε, σε αυτά τα άτομα, και αυτή είναι η πολιτική του κράτους, να παρέχεται βοήθεια ώστε να  ξεπεράσουν προβλήματα σε οποιοδήποτε στάδιο χρήσης είναι και να σταματήσουν την πορεία προς την εξάρτηση. Αντιλαμβάνεστε, είπε ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΥΚΑΝ, αυτός είναι ο στόχος ώστε να βρουν τα πόδια τους αυτά τα παιδιά, να συνεχίσουν τη ζωή τους, να μην υπάρχει κοινωνικός στιγματισμός και να μην υπάρχουν τα ευρύτερα προβλήματα της ΥΚΑΝ σε περιπτώσεις που κάποιος χρήστης ίσως να εμπλακεί σε άλλες μορφές εγκλήματος. Άρα μακροχρόνια ο στόχος είναι και η μείωση της εγκληματικότητας, συμπλήρωσε. Αναφερόμενος στο ιστορικό της υπόθεσης, ο κ. Σεργίδης είπε πως χθες προσήλθε στα Γραφεία της ΥΚΑΝ Πάφου 19χρονη από την Πάφο μαζί με τον 16χρονο αδερφό της και τον πατέρα τους και ανέφερε ότι την ίδια ημέρα δέχτηκε απειλές, μέσω τηλεφώνου τόσο αυτή όσο και  ο 16χρονος αδερφός της από άγνωστο τους πρόσωπο.

Ο άγνωστος, όπως ελέχθη, τους έχει απειλήσει και ζητούσε το χρηματικό ποσό των 1.800 ευρώ. Ο 16χρονος ανέφερε ότι πριν ένα μήνα περίπου είχε προμηθευτεί κάνναβη από συγκεκριμένο 17χρονο, όπως επίσης και από κάποιο άλλο 17χρονο ο οποίος συνοδεύετο από κάποιον 20χρονο.Αυτή τη στιγμή, συνέχισε ο κ. Σεργίδης, καταζητούνται οι δύο 17χρονοι  ενώ έχει συλληφθεί  ο 20χρονος και έχει προσαχθεί στο δικαστήριο μαζί με τον 16χρονο για προσωποκράτηση τριών ημερών.Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι χρήσης και προμήθειας ναρκωτικών και απειλών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 17:38

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
06:56
Μεσολαβητικός ο ρόλος της Μόσχας μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, δηλώνει ο Σεργκέι Λάβροφ
06:45
Πορεία στα κατεχόμενα για τα 24 παιδιά που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των σεισμών στην Τουρκία
06:41
Βαφεάδης: Προθεσμία μέχρι την Τρίτη να ετοιμαστεί η εγγυητική για την ανάπτυξη στη Λάρνακας
06:13
Υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών
05:50
Ιράκ: Ισχυρή έκρηξη σε βάση φιλοϊρανικών παραστρατιωτικών δυνάμεων
05:40
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες επηρεάζουν περιοχές της χώρας
05:29
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
05:18
19 Απριλίου
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.