Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%PM, %18 %462 %2017 %13:%Μαϊ

Εντολή στη ΔΕΦΑ για έλευση φυσικού αερίου στην Κύπρο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κατά τη σημερινή του συνεδρία του Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε πρόταση του Υπουργείου Ενέργειας για να δοθεί η εντολή στη Δημόσια Επιχείρηση Φυσικού Αερίου (ΔΕΦΑ) να προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν η διαδικασία δύο διαγωνισμών για την έλευση φυσικού αερίου στην Κύπρο.


Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία του υπουργικού ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης εξήγησε, ο πρώτος διαγωνισμός θα προνοεί τη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών και ο δεύτερος την προμήθεια του φυσικού αερίου. «Είναι ουσιαστικά η απαρχή ακόμη μιας προσπάθειας, λίγο διαφορετικής από τις προηγούμενες, για να διοχετεύσουμε φυσικό αέριο στην Κύπρο για ηλεκτροπαραγωγή σε πρώτο στάδιο και ακολούθως ενδεχομένως για άλλες χρήσεις», είπε.

Ο Υπουργός υπενθύμισε ότι οι προηγούμενες προσπάθειες είχαν γίνει ως ολοκληρωμένη λύση, δηλαδή και για υποδομές και για έλευση φυσικού αερίου, κάτι που θεωρήθηκε πως δυσχέραιναν τις προσπάθειες κατάληξης, ενώ αυτή τη φορά η διαδικασία διαχωρίστηκε σε δύο διαγωνισμούς. Αυτό, όπως είπε, θα μας επιτρέψει να προμηθευτούμε φυσικό αέριο με κάποιο μακροχρόνιο συμβόλαιο αλλά μικρές ποσότητες για να συμπληρώνουμε ό,τι χρειαζόμαστε.

Ερωτηθείς αν υπάρχουν χρονοδιαγράμματα, ο κ. Λακκοτρύπης είπε πως υπάρχουν κάποια χρονοδιαγράμματα υπόψη, ωστόσο είπε πως πρέπει πρώτα να διαβουλευθούν με τη ΔΕΦΑ  προτού προβούν σε ανακοινώσεις.

Γράφει:ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΠΟΣΤΟΛΟΥ