Ενδιαφέρον από το Ομάν για ανταλλαγή φοιτητών

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Κάτω Βουλής του Σουλτανάτου του Ομάν Shaikh Khalid Hilal Al Maawali, συνοδευόμενος από 12μελή αντιπροσωπεία και από τον Πρέσβη του Ομάν στην Κύπρο Sheikh Ahmed Al-Shanfari επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Πανεπιστημίου, ο κ. Al Maawali παρακολούθησε σύντομη παρουσίαση για το Πανεπιστήμιο και τις δυνατότητες που αυτό προσφέρει σε Ομανούς φοιτητές και κατά τη συζήτηση που ακολούθησε διαφάνηκε έντονα το ενδιαφέρον της αποστολής για προώθηση της ανταλλαγής φοιτητών και για εισδοχή υποτρόφων του Ομάν σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών που προσφέρονται στην αγγλική γλώσσα.

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου διατηρεί σχέσεις συνεργασίας με αρμόδιους φορείς για την εκπαίδευση στο Ομάν, κάτι που τόνισε και ο Πρέσβης του Ομάν στην Κύπρο, δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι η Υπουργός Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Ομάν, η οποία είναι επίσης ακαδημαϊκός, έπειτα από την τελευταία της επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο Κύπρου σημείωσε την επιθυμία της για άμεση αλληλεπίδραση με το Ίδρυμα.

Στο πλαίσιο της υφιστάμενης συνεργασίας, το Πανεπιστήμιο Κύπρου έχει σχεδιάσει 4 προπτυχιακά προγράμματα σπουδών, που απευθύνονται σε φοιτητές από το Ομάν, τα οποία αφορούν το χώρο της εκπαίδευσης και της διδασκαλίας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στους τομείς των Μαθηματικών, Φυσικής, Χημείας και Περιβαλλοντικών Σπουδών. Επιπρόσθετα, έχουν σχεδιασθεί εξειδικευμένα προγράμματα, διάρκειας ενός χρόνου το μέγιστο, για εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας σε ακαδημαϊκό επίπεδο.

Όπως δήλωσε ο Αντιπρύτανης το Πανεπιστήμιο Κύπρου στο πλαίσιο της διεθνοποίησής του στοχεύει να προσελκύει ταλαντούχους υποψηφίους οι οποίοι αφενός θα εμπλουτίσουν την πανεπιστημιακή κοινότητα με τις δικές τους εμπειρίες, κάτι το οποίο θα είναι αμοιβαία επωφελές, και αφετέρου θα αποτελούν, ως απόφοιτοι, πρεσβευτές της Κύπρου ανά το παγκόσμιο».

Πηγή:ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 18:34

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Καμπανάκι πνευμονολογικής για τη σκόνη
16:10
Πρόεδρος: Αξιοποίηση της θετικής προβολής της Κύπρου για επίτευξη του στόχου της επανένωσης
16:00
Τατζικιστάν: Εννέα συλλήψεις για εμπλοκή στη φονική επίθεση στη Μόσχα
15:23
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.