Ιστορική συμφωνία για τις συνεισφορές του ΓΕΣΥ

Σε ιστορική συμφωνία για το ύψος των συνεισφορών για το ΓΕΣΥ κατέληξαν κυβέρνηση και κοινωνικοί εταίροι, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Υγείας, Γιώργου Παμπορίδη.


 Μιλώντας στην εκπομπή του ΡΙΚ "Από Μέρα Σε Μέρα", ο κύριος Παμπορίδης είπε ότι μόνο η ΟΕΒ διαφώνησε και δεν υπέγραψε τη συμφωνία που επιτεύχθηκε σήμερα.
 Ο κύριος Παμπορίδης επεσήμανε ότι με βάση τη συμφωνία, οι συνεισφορές για το ΓΕΣΥ θα είναι οι ακόλουθες:
-εργαζόμενοι 2,65%, εργοδότες 2,9%, κράτος 4,7%, αυτοεργοδοτούμενοι 4%, συνταξιούχοι και εισοδηματίες 2,65%.
 Ο Υπουργός Υγείας ανέφερε ότι η συμφωνία θα οδηγηθεί στη Βουλή και θα καταστεί νόμος του κράτους.
 Στις επόμενες ημέρες, είπε, θα ακουστούν φωνές και από άλλους οι οποίοι θα θελήσουν να μπλοκάρουν το ΓΕΣΥ, προσθέτοντας ωστόσο ότι είναι πολύ περισσότεροι αυτοί που θέλουν να εφαρμοστεί το Γενικό Σχέδιο Υγείας.


 Η ΟΕΒ διαβεβαίωσε ότι στηρίζει αταλάντευτα την εφαρμογή ενός μακροχρόνια βιώσιμου και λειτουργικού Γενικού Συστήματος Υγείας.
 Τόνισε, ωστόσο, ότι πρέπει να γίνει κατανοητό πως όσα προβλήματα μπορεί να λύσει ένα ΓεΣΥ, άλλα τόσα μπορεί να δημιουργήσει εάν δεν εφαρμοστεί σωστά.
 Ο πρόεδρος της ΟΕΒ, Χρίστος Μιχαηλίδης, μιλώντας σε διάσκεψη Τύπου, είπε ότι η Ομοσπονδία έχει τη γνώμη πως οι σχεδιασμοί για το ΓεΣΥ, όπως αποτυπώνονται μέσα στα δύο σχετικά νομοσχέδια, έχουν αδυναμίες οι οποίες προκύπτουν κυρίως από τον αρχικό σχεδιασμό του.
 Ο κύριος Μιχαηλίδης, είπε ότι μια από τις αδυναμίες του σχεδιασμού έγκειται στο γεγονός ότι τίθεται σε μη ικανοποιητική βάση η αυτονόμηση των δημοσίων νοσηλευτηρίων, ενώ στερεί από τον ασθενή το δικαίωμα ελεύθερης επιλογής ασφαλιστικού φορέα.
 Τόνισε ότι προς βελτίωση του πλαισίου εφαρμογής του ΓεΣΥ, τόσο σε ό,τι αφορά την αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων όσο και την εφαρμογή του συστήματος, η ΟΕΒ έχει υποβάλει αριθμό εμπεριστατωμένων εισηγήσεων.

Πηγή:ΡΙΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 18:34

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Μονόωρη στάση εργασίας αυτή την ώρα στο ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.