Παμπορίδης: Η ΟΕΒ προσπαθεί να σπιλώσει την προσπάθεια για ΓΕΣΥ

Για ανυπόστατους ισχυρισμούς σε ότι αφορά τις συνεισφορές και το κόστος του ΓΕΣΥ, κατηγόρησε την ΟΕΒ ο υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης προσθέτοντας ότι είναι λυπηρό κάποιοι να προσπαθούν να σπιλώσουν την προσπάθεια που γίνεται.

Σε παρέμβαση στο Τρίτο ο κύριος Παμπορίδης είπε ότι αποτελεί κατάντια το γεγονός ότι η ΟΕΒ, ένας εταίρος του Κράτους, μπαίνει σε αυτή τη διαδικασία σπίλωσης. Είναι ψευδές να λέγεται ότι δεν γνωρίζουμε το κόστος, σημείωσε, προσθέτοντας ότι δεν θα επιτρέψει σε κανένα ιδιωτικό συμφέρον να εκτρέψει τις προσπάθειες εφαρμογής του ΓΕΣΥ.
Ερωτηθείς τι θα γίνει εάν κόμματα υποβάλουν τροπολογίες ο Υπουργός Υγείας απάντησε ότι η θέση της κυβέρνησης είναι πολύ συγκεκριμένη.
Δηλαδή, εξήγησε, οτιδήποτε βελτιώνει το σύστημα αλλά δεν επηρεάζει τη βάση και το χαρακτήρα του ΓΕΣΥ είναι ευπρόσδεκτο.
Νωρίτες ο  Πρόεδρος της ΟΕΒ Χρήστος Μιχαηλίδης είχε δηλώσει ότι δεν μπορεί να καθοριστεί το μέγεθος των εισφορών για το ΓΕΣΥ από την στιγμή που δεν είναι γνωστό το πραγματικό κόστος του Σχεδίου.
Αναφέρθηκε στις επιπρόσθετες αυξήσεις που έχουν δοθεί σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό οι οποίες όπως είπε, έχουν διαφοροποιήσει το κόστος του ΓΕΣΥ.
Ο κύριος Μιχαηλίδης τόνισε ότι πρόθεση της ΟΕΒ δεν είναι να αναστείλει την προσπάθεια εφαρμογής του ΓΕΣΥ αλλά η βελτίωση του σχεδιασμού του. Για το λόγο αυτό, είπε, θα συνεχίσει τις καλόπιστες παρεμβάσεις ενώ θα δημοσιοποιεί τα σωστά μηνύματα ώστε να γνωρίζει ο κόσμος και να μπορεί να κρίνει.

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 18:36

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Νέες μόνιμες θέσεις εργασίας στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου
13:33
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
13:05
Σταθμό φόρτισης στις θέσεις στάθμευσης θα πρέπει να έχουν τα νέα κτίρια
12:55
Αλλαγές στις αναφορές σε ευρωτουρκικά στο πιο πρόσφατο προσχέδιο συμπερασμάτων
12:48
Συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις αναμένει ο Υπουργός Οικονομικών (Βίντεο)
12:38
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
11:17
Πρόεδρος: Ενδεχόμενη πρόοδος στο Κυπριακό θα έχει θετικές εξελίξεις στα ευρωτουρκικά (Βίντεο)
11:14
Η Παλαιστίνη επιδιώκει να ενταχθεί στον ΟΗΕ ως πλήρες κράτος-μέλος
10:58
Δύο περιπτώσεις παράνομης εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα
08:47
Την ερχόμενη εβδομάδα οι εγκρίσεις για το ''Φωτοβολταϊκά για όλους''
08:43
Λετυμπιώτης: Επιτεύχθηκε ο στόχος διασύνδεσης ευρωτουρκικών με Κυπριακό
08:10
Έκκληση OHE χρηματοδότησης $2,8 δισεκατομμυρίων για τη Γάζα
05:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.