ΠτΔ: Η Πάφος μετατρέπεται σε σύγχρονη πόλη με ιστορία και πολιτισμό

Το μήνυμα ότι τα έργα που εκτελούνται μετατρέπουν την Πάφο σε μια σύγχρονη πόλη που θα σέβεται  την μεγάλη της ιστορία και τον πολιτισμό της έστειλε ο πρόεδρος της δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ο οποίος περιόδευσε τα έργα της πολιτιστικής πρωτεύουσας που είτε έχουν ολοκληρωθεί, είτε βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο πρόεδρος της δημοκρατίας που εγκαινίασε και την λεωφόρο Τάφοι των Βασιλέων απέδωσε τα εύσημα ιδιαίτερα στον δήμο Πάφου που κατάφερε να ωριμάσει έργα και να αντλήσει  Ευρωπαϊκά κονδύλια για την χρηματοδότηση τους.

Τα έργα υποδομής στην πολιτιστική πρωτεύουσα αλλά και στην υπόλοιπη επαρχία αλλάζουν την Πάφο, όπως διαπίστωσε ιδίοις όμμασι ο πρόεδρος της δημοκρατίας που περιόδευσε στις περιοχές των έργων που έχουν συμπληρωθεί αλλά και σε εκείνα που οι εργασίες ολοκληρώνονται τους επόμενους μήνες.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης επισκέφτηκε τις πλατείες περιμετρικά του δημοτικού μεγάρου και την πλατεία Κεννεντυ που έχουν γίνει έργα ανάπλασης, το εμπορικό κέντρο, το Ατικκον και το νέο δημοτικό θέατρο της Πάφου, το Χάνι του Ιμπραήμ και τα έργα στην συνοικία του Μουττάλου και στην αγορά φρούτων και λαχανικών.

Αργότερα σε σύσκεψη στο δημοτικό μέγαρο της Πάφου με τους φορείς της πόλης και επαρχίας Πάφου εξέφρασε την ευαρέσκεια του για την μεγάλη αποτελεσματικότητα , ιδιαίτερα του δήμου Πάφου, αλλά και των εμπλεκομένων κυβερνητικών τμημάτων και υπηρεσιών αφού από τα 23 έργα που είχαν εξαγγελθεί τον Ιούνιο του 2015, κατά την προηγούμενη σύσκεψη, τα 20 είτε έχουν αποπερατωθεί είτε ολοκληρώνονται τους επόμενους μήνες.  

Ο πρόεδρος της δημοκρατίας σημείωσε ότι από τον Μάρτιο του 2013 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2016 δαπανήθηκαν ποσά πέραν των 480 εκατομμυρίων για υλοποίηση αναπτυξιακών έργων υποδομής σε όλες τις επαρχίες από τα οποία τα 132 εκατομμύρια στην Πάφο. Στον προϋπολογισμό του 2017 η προβλεπόμενη συνολική δαπάνη, συνέχισε, για αναπτυξιακά έργα ανέρχεται σε 270 περίπου εκατομμύρια από τα οποία τα 40 εκατομμύρια αφορούν σε έργα στην Πάφο.

Νωρίτερα ο πρόεδρος της δημοκρατίας τέλεσε τα εγκαίνια της λεωφόρου Τάφοι των Βασιλέων, έργο που στοίχησε 10,5 εκατομμύρια ευρώ με το κράτος να καταβάλει το 85% της δαπάνης και τον δήμο Πάφου το υπόλοιπο.

CNA T014cb3a2915d45f3b701cb18dfe737d2

Πηγή: Πανίκος Ευριπίδου, ΡΙΚ Πάφος

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 18:41

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Τουλάχιστον 36 στρατιωτικοί νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στο Χαλέπι της Συρίας
05:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.