Ηροδότου: Δεν φέρω νομική ευθύνη για το δυστύχημα

Ανώμοτη δήλωση στην οποία ισχυρίζεται ότι δεν φέρει καμιά νομική ευθύνη σε σχέση με το θανατηφόρο τροχαίο, στο οποίο έχασε τη ζωή του ο 17χρονος Αιμίλιος Ιωάννου, στις 27 Δεκεμβρίου του 2007, στη Λεμεσό, ανέγνωσε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, η κατηγορούμενη στην υπόθεση Έφη Ηροδότου.

“Θα έκανα οτιδήποτε αν μπορούσα για να γυρίσω το χρόνο πίσω. Αλλά δυστυχώς είναι αδύνατον. Τόσο για τα καλά, όσο και για τα κακά πράγματα στη ζωή. Ήταν ένα τραγικό ατύχημα και όχι μια ηθελημένη εκ μέρους μου εγκληματική ενέργεια. Ένα ατύχημα, για το οποίο ειλικρινά, πιστεύω ότι δεν φέρω καμιά νομική ευθύνη”, είπε κατά την ανάγνωσή της ανώμοτης δηλωσής της η Ηροδότου.

Όπως πρόσθεσε “από την πρώτη στιγμή που έλαβε χώρα το υπό κρίση δυστύχημα η ζωή μου άλλαξε καθοριστικά”, για να σημειώσει πως αισθανόταν και αισθάνεται “μεγάλο πόνο και θλίψη”, διότι άθελά της απεβίωσε ο Αιμίλιος Ιωάννου.

Συνέχισε λέγοντας στο δικαστήριο ότι ήταν ένα δυστύχημα και όχι κάτι που προκάλεσε με ηθελημένη ενέργεια.

“Μπορούσε και μπορεί”, είπε, “να συμβεί σε οποιοδήποτε και εύχομαι από τα βάθη της ψυχής μου να μη συμβεί ποτέ τέτοιο πράγμα σε κανένα. Να αφαιρέσει δηλαδή άθελα του ανθρώπινη ζωή”.

Επιπρόσθετα, ανέφερε πως πολλά πράγματα που έλαβαν χώρα μετά την 27η Δεκεμβρίου του 2007 δεν ήταν χωρίς πρόθεση, εννοώντας όπως εξήγησε, τους δημόσιους προπηλακισμούς και τις προσβολές, ειδικά μέσω των ΜΜΕ.

Πρόσθεσε πως δεν κατηγορεί κανένα συγκεκριμένα γι` αυτό, απλά σημείωσε, το καταγράφει ως γεγονός.

“Παρουσιάστηκα και χαρακτηρίστηκα σαν να είμαι ο χειρότερος εγκληματίας”, είπε η Έφη Ηροδότου.

Σημειώνεται ότι η ανώμοτη δήλωση κατηγορούμενου ουδόλως εξομοιώνεται με την ένορκη μαρτυρία, ούτε και έχει το εκτόπισμα που μπορεί να έχει μια ένορκη μαρτυρία, αφού δεν τίθεται στη βάσανο της αντεξέτασης από την κατηγορούσα Αρχή.

Κατά τη συνέχιση της διαδικασίας, ο δικηγόρος υπεράσπισης της κατηγορούμενης, Κρίς Τριανταφυλλίδης, ανέφερε στο δικαστήριο πως προτίθεται να κλητεύσει δύο μάρτυρες υπεράσπισης και ενδεχομένως να προβεί και στην κλήτευση τρίτου.

Εξάλλου, η μαρτυρία της κατηγορούσας Αρχής έχει περατωθεί και θα αναμένεται η εξέλιξη της υπόθεσης στην επόμενη δικάσιμο.

Η διαδικασία διεκόπη, για να συνεχιστεί στις 12 Μαΐου, στις 11:30.

Η 30χρονη σήμερα Έφη Ηροδότου είναι αντιμέτωπη τα αδικήματα της πρόκλησης θανάτου, λόγω έλλειψης οφειλόμενης προσοχής από επικίνδυνη πράξη και της μη συμμόρφωσης σε σηματοδότη τροχαίας.

Πηγή:ΡΙΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 18:49

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Ποινή φυλάκισης 2 ετών σε 25χρονο οδηγό για τροχαίο το 2020
12:13
Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο του Λονδίνου
11:45
Δεν παραδέχεται ενοχή ο 44χρονος οδηγός για το τετραπλό τροχαίο
11:30
Τμήμα Μετεωρολόγιας 2ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
11:17
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών
10:43
Προβλήματα στην εξεύρεση εξαρτημάτων για τα αυτοκίνητα
10:37
Πρόταση νόμου ΑΚΕΛ για την καθυστέρηση των προϋπολογισμών
09:57
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν 4 drone των ανταρτών Χούθι
09:53
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν 26 ρωσικά drone κατά τη διάρκεια της νύχτας
09:30
Ερωτοκρίτου: Συμπεριφορά που δεν χαρακτηρίζει συντεταγμένο κράτος η καθυστέρηση προϋπολογισμών
09:13
Ορέν Ανόλικ: Ο ναυτικός αποκλεισμός της Γάζας έχει αρθεί μόνο για την Κύπρο
08:57
Παραγωγική χαρακτήρισε τη συνάντηση του στο Ισραήλ με τον ομόλογο του ο υπουργός Ενέργειας
08:50
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.