Απαγωγή Μαρί - Ελένης: Στο δικαστήριο 4 άτομα - εξετάζεται όχημα

Τέσσερα άτομα έχουν συλληφθεί για την υπόθεση της απαγωγής της τετράχρονης Μαρί-Ελένης Γκρίμσρουντ.

Πρόκειται για τρεις Κύπριους, ηλικίας 47, 44, και 39 ετών, καθώς και έναν Σύρο, 33 ετών, όλοι κάτοικοι της επαρχίας Λευκωσίας.
Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψή τους αργά χθες το βράδυ, ύστερα από μαρτυρία που προέκυψε εναντίον τους.
Κατόπιν έρευνας στην οικία του αλλοδαπού, βρέθηκε αυτοκίνητο Range Rover, χρώματος μαύρου, όπως ακριβώς και το όχημα με το οποίο -βάσει πληροφοριών- είχε απαχθεί η ανήλικη.
Όπως δήλωσε στο Τρίτο, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, πρόκειται για σημαντική εξέλιξη. Πρόσθεσε ότι οι συλληφθέντες ανακρίθηκαν προκαταρκτικά, χωρίς να αναφέρουν οτιδήποτε για εμπλοκή τους στην απαγωγή και θα ανακριθούν εκ νέου σήμερα.
Ανέφερε ότι το αυτοκίνητο έχει μεταφερθεί εσπευσμένα για επιστημονικές εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο συνδέεται με την υπόθεση.
Ο κύριος Αγγελίδης είπε ότι όλες οι πληροφορίες αξιολογούνται με πολλή προσοχή και τίποτε δεν αποκλείεται. Κύριος σκοπός, τόνισε, είναι ο εντοπισμός της ανήλικης.

Σε εντατικούς ρυθμούς οι έρευνες

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του κοριτσιού, σχεδόν ένα εικοσιτετράωρο μετά την απαγωγή του από κουκουλοφόρους, έξω από το νηπιαγωγείο όπου φοιτά, στη Λευκωσία, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.
Η απαγωγή του παιδιού, που έχει συγκλονίσει την κυπριακή κοινή γνώμη, φαίνεται να είχε οργανωθεί από τον Νορβηγό πατέρα του, Τόρκελ Γκρίμσρουντ, 49 ετών, εναντίον του οποίου έχει εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, καθώς και διεθνής αναζήτηση red notice.
Από την πρώτη στιγμή της απαγωγής, οι Αρχές ασφαλείας της Δημοκρατίας τέθηκαν σε πλήρη κινητοποίηση από ξηράς, αέρος και θαλάσσης, σε αναζήτηση του κοριτσιού και των απαγωγέων του.
Τις έρευνες συνδράμουν η Εθνική Φρουρά, τα Ηνωμένα Έθνη και οι βρετανικές βάσεις, ενώ διενεργούνται εξονυχιστικοί έλεγχοι σε όλα τα οχήματα στα οδοφράγματα.

Οι ισχυρισμοί του πατέρα

Σκοπός του πατέρα είναι να επιστρέψει με το κοριτσάκι στη Νορβηγία και προς τούτο έχει ήδη υποβάλει αίτημα προς τις Αρχές της χώρας του, με βάση τη Συνθήκη της Χάγης, δήλωσε ο Μόρτεν Ένκελσμπακ, δικηγόρος του 49χρονου.
Όπως μετέδωσε η νορβηγική τηλεόραση, το αίτημα έχει ήδη διαβιβαστεί στις κυπριακές Αρχές.
Ο πατέρας της τετράχρονης ισχυρίζεται ότι το παιδί είχε απαγάγει η μητέρα από τη Νορβηγία, όπου ο ίδιος θεωρεί ότι είναι και η νόμιμη κατοικία του.
Στο ίδιο ρεπορτάζ της κρατικής τηλεόρασης της Νορβηγίας, εκπρόσωπος της νορβηγικής Μονάδας Καταπολέμησης του Οργανωμένου Εγκλήματος δήλωσε ότι παρέχονται πληροφορίες προς την κυπριακή Αστυνομία και οτιδήποτε άλλο έχει ζητηθεί προς διερεύνηση της υπόθεσης απαγωγής του κοριτσιού.
Μιλώντας στο Τρίτο, ο Κύπριος δικηγόρος της μητέρας Λάρης Βραχίμης είπε ότι ο πατέρας είχε αποταθεί κι άλλες φορές στο παρελθόν στα νορβηγικά δικαστήρια για να εξασφαλίσει την κηδεμονία του παιδιού, αλλά τα αιτήματά του είχαν απορριφθεί. Ο κύριος Βραχίμης τόνισε ότι ουδέποτε το κοριτσάκι διέμενε μόνιμα στη Νορβηγία, πέραν κάποιων ταξιδιών για να δει τον πατέρα του.

Σύνταξη: Σταυρούλα Στεργίδου

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 18:49

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
22:25
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΗΚΟ (28)
22:02
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΑΚΕΛ (27)
21:56
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΔΗΣΥ (26)
21:55
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΟΜΜΑΤΩΝ (25)
21:54
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΝΙΚΗΣ (24)
21:53
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024 (23)
21:52
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΩΝ (22)
21:51
ΠΡΟΘΕΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (21)
21:49
ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ (20)
21:48
ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (19)
21:47
ΩΦΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ & ΤΟ ΕΥΡΩ (18)
21:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.