Νέος κύκλος επαφών του υπουργού Υγείας για το ΓΕΣΥ

Νέο κύκλο επαφών και διαβουλεύσεων θα πραγματοποιήσει ο υπουργός Υγείας τις επόμενες δεκαπέντε ημέρες για τα εργασιακά ζητήματα των εργαζομένων στα δημόσια νοσηλευτήρια.

Ο διάλογος θα γίνει κατόπιν παράκλησης της επιτροπής Υγείας της Βουλής η οποία ξεκίνησε σήμερα τη συζήτηση των κανονισμών που αφορούν το θέμα αυτό, στο πλαίσιο της αυτονόμησης των νοσοκομείων. Οι συναντήσεις του υπουργού Υγείας θα γίνουν στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την επόμενη συνεδρία της επιτροπής Υγείας.
Η συζήτηση των κανονισμών ξεκίνησε σήμερα παρά το αίτημα της συντεχνίας των κυβερνητικών ιατρών ΠΑΣΥΚΙ για αναβολή της συζήτησης.
Ο υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης, είπε ότι οι κανονισμοί κατατέθηκαν εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έθεσε η σύσκεψη αρχηγών των κομμάτων στο προεδρικό μέγαρο. Εγινε, είπε, διάλογος, αλλά όταν κάποιοι εμμένουν εμφατικά σε θέσεις που ανατρέπουν τη φιλοσοφία της μεταρρύθμισης το να αναλώνεσε σε προσπάθεια συνεννόησης οδηγεί μόνο σε ροκάνισμα του χρόνου. Η κυβέρνηση, πρόσθεσε, δεν είναι διατεθειμένη να αποδεχτεί παρελκυστική τακτική από οποιονδήποτε.
Ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ Σωτήρης Κούμας, απάντησε ότι ο διάλογος δεν ολοκληρώθηκε όχι με ευθύνη των ιατρών. Είπε ότι υπήρχε δέσμευση για ετοιμασία των κανονισμών στο τέλος Νοεμβρίου, αλλά τους δόθηκαν στις αρχές Φεβρουαρίου και από τότε έγινε μια συνάντηση με ένα λειτουργό του υπουργείου Υγείας και μία συνάντηση με τον υπουργό. Δεν είμαστε τροχοπέδη στην εφαρμογή του ΓΕΣΥ, ανέφερε, καθως οι πρώτοι που θα επωφεληθούν είναι οι ιατροί και οι ασθενείς.
Στην επιτροπή διεκρινίστηκε ότι η συντεχνία των νοσηλευτών ΠΑΣΙΝΟ δεν είχε ζητήσει αναβολή της συνεδρίας, απλά με την επιστολή της υπεδείκνυε ότι δεν είχε ολοκληρωθεί ο διάλογος.

Γράφει:ΝΙΚΟΣ ΣΧΙΖΑΣ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 18:50

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Δέκα κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για καθεστώς Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
17:42
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
ΓΓ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Κυβ.Εκπρόσωπος: Δεν δόθηκε άδεια για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
16:58
Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο
16:52
Κυρώσεις ΕΕ κατά εποίκων για βία κατά Παλαιστινίων
16:37
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
16:20
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.