ΥΠΟΙΚ: Ζητά γνωμάτευση του Γεν. Εισαγγελέα για τη Σάβια

Ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης ενημέρωσε τον Γενικό Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη ότι έχει ζητήσει γνωμάτευση από τον Γενικό Εισαγγελέα σε σχέση με καταγγελία που εξετάζει η Ελεγκτική Υπηρεσία, η οποία αφορά λειτουργό του υπουργείου του.

Ο κ. Γεωργιάδης απέστειλε σήμερα στον Γενικό Ελεγκτή την επιστολή – απάντησή του σε σχέση με την εν λόγω καταγγελία.

Ερωτηθείς σχετικά από το ΚΥΠΕ, ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέως Μιχαηλίδης επιβεβαίωσε τη λήψη της επιστολής του Υπουργού.
Όσον αφορά το ενδεχόμενο παραβίασης του άρθρου 71 του περί Δημοσίας Υπηρεσίας Νόμου και διάπραξης πειθαρχικού παραπτώματος εκ μέρους της εν λόγω λειτουργού, ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε ότι ο Υπουργός Οικονομικών τον ενημερώνει, με την επιστολή του, ότι έχει ζητήσει γνωμάτευση από τον Γενικό Εισαγγελέα.

Σε σχέση με το δεύτερο σκέλος της καταγγελίας που αφορά τη διαδικασία της απόσπασης της εν λόγω λειτουργού στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), ο Γενικός Ελεγκτής ανέφερε ότι ο κ. Γεωργιάδης τον ενημερώνει ότι δεν έχει να του υποβάλει οποιαδήποτε άλλα στοιχεία πέραν αυτών που βρίσκονται ήδη ενώπιον του.

Ο κ. Μιχαηλίδης δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι όσον αφορά το ενδεχόμενο διάπραξης πειθαρχικού παραπτώματος, η Ελεγκτική Υπηρεσία θα αναμένει τη γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα, ενώ σε σχέση με το θέμα της διαδικασίας απόσπασης της λειτουργού, η Υπηρεσία θα προβεί σε έρευνα με βάση τα υφιστάμενα στοιχεία που έχει ενώπιον της.

«Για μας δεν έχει κλείσει το θέμα της διαδικασίας απόσπασης και θα προχωρήσουμε με την εξέταση του με βάση τα ενώπιον μας στοιχεία», κατέληξε ο Γενικός Ελεγκτής.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 18:55

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Μονόωρη στάση εργασίας αυτή την ώρα στο ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.