Έκθεση που καίει για το λιμάνι Λεμεσού

Ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού Λεμεσού, παρουσιάζει στην ειδική της έκθεση Ελεγκτική Υπηρεσία.


Ανάμεσα σε αυτά, ο ρόλος και η εμπλοκή υπουργού Μεταφορών Μάριου Δημητριάδη στην όλη διαδικασία και τα πολύ υψηλά τέλη είναι ανάμεσα σε αυτά.
Σημαντική είναι και η αναφορά στη Νομική Υπηρεσία η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ αφήνει εκτεθειμένο το υπουργείο Μεταφορών το οποίο, σύμφωνα με την Ελεγκτική Υπηρεσία προχώρησε στην υπογραφή της σύμβασης με τη διαχειρίστρια εταιρεία χωρίς να λάβει υπόψη τις συστάσεις που έγινα από τη Νομική Υπηρεσία.
Εμπλοκή Μάριου Δημητριάδη
Εντελώς απαράδεκτο, θεωρεί ο Γενικός Ελεγκτής το γεγονός ότι ο υπουργός Μεταφορών Μάριος Δημητριάδης συμμετείχε στις επιτροπές για θέματα προσφορών κατά τον καταρτισμό των οικονομικών και τεχνικών όρων σε σχέση με το λιμάνι Λεμεσού.  
Μέσα από την έκθεση του την οποία δημοσίευσε σήμερα, ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης κάνει ειδική αναφορά στην εμπλοκή του υπουργού Μεταφορών στην όλη διαδικασία. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει στην έκθεση ο Μάριος Δημητριάδης, είχε ενεργό ρόλο, αφού συμμετείχε στην Καθοδηγητική Επιτροπή, ενώ ενεργός ήταν και η συμμετοχή του κατά τη λήψη αποφάσεων σχετικά με την ετοιμασία των εγγράφων/όρων των Συμφωνιών Παραχώρησης, πολλές φορές μάλιστα επί θεμάτων τεχνικής φύσεως.
Η κατακύρωση των συμβάσεων, αναφέρει η έκθεση, αποφασίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο με βάση τις εισηγήσεις του ΥΜΕΕ, που έλαβε υπόψη τις εισηγήσεις των Συμβούλων του, χωρίς να τεθούν ενώπιον του και οι τελικές απόψεις της Νομικής Υπηρεσίας.
Το Ειδικό Συμβούλιο Αξιολόγησης Διαγωνισμού, που είναι το αρμόδιο όργανο και συστάθηκε αποκλειστικά για τον εν λόγω διαγωνισμό, δεν είχε κανένα ουσιαστικό ρόλο, εφόσον ούτε καν έλαβε απόφαση για ανάθεση των συμβάσεων.
Επισημαίνεται παράλληλα στην έκθεση ότι, το Υπουργείο δεν υιοθέτησε όλες τις απόψεις/σχόλια/εισηγήσεις της Νομικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας, που είναι ο Νομικός Σύμβουλος του Κράτους. Ενδεικτικό της αντιμετώπισης που έτυχαν οι απόψεις/ σχόλια της Νομικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας από το ΥΜΕΕ.

Μπορείτε να διαβάσετε την έκθεση με θέμα «Αποκρατικοποίηση των εμπορικών δραστηριοτήτων του Λιμανιού Λεμεσού» εδώ.

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 19:12

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων επιστρέφει το Ισραήλ
16:25
Καμπανάκι πνευμονολογικής για τη σκόνη
16:10
Πρόεδρος: Αξιοποίηση της θετικής προβολής της Κύπρου για επίτευξη του στόχου της επανένωσης
16:00
Τατζικιστάν: Εννέα συλλήψεις για εμπλοκή στη φονική επίθεση στη Μόσχα
15:23
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.