Φυλακές: Καθημερινές οι έρευνες σε όλους τους χώρους

Οι έρευνες στις φυλακές είναι «συστηματικές, συντονισμένες και καθημερινές», ενώ αυτή την εβδομάδα διενεργήθηκαν τέσσερις συντονισμένες έρευνες, εντοπίζοντας απαγορευμένα αντικείμενα και ουσίες, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Τμήματος Φυλακών που μεταδίδει το ΓΤΠ.

Προστίθεται ότι οι έρευνες διενεργούνται τόσο στα κελιά των κρατουμένων, όσο και γενικά εντός του σωφρονιστικού ιδρύματος προκειμένου να εντοπιστούν οποιεσδήποτε παράνομες ενέργειες από φυλακισμένους.

«Αν και μόνο η χθεσινοβραδινή έρευνα είδε το φως της δημοσιότητας, θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι μόνο γι’ αυτή τη βδομάδα διενεργήθηκαν τέσσερις συντονισμένες έρευνες σε διάφορα κελιά και σε κάποιες περιπτώσεις ανευρέθηκαν αντικείμενα και ουσίες που η χρήση τους απαγορεύεται μέσα στη φυλακή» αναφέρεται.

Προστίθεται ότι «καμία φυλακή στον κόσμο σε έλεγχους και έρευνες ρουτίνας που διενεργεί, δεν προβαίνει σε οποιαδήποτε ανακοίνωση» ενώ γίνεται λόγος για «στοχευμένα δημοσιεύματα» και «διαστρεβλωμένες ειδήσεις περί κατανάλωσης δηλητηριώδους φαρμάκου από κρατούμενο».

«Το Τμήμα Φυλακών δεν σχολιάζει ρεπορτάζ τα οποία είναι υποβολιμιαία, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και στόχος τους είναι να εξυπηρετήσουν άλλες σκοπιμότητες και όχι η αντικειμενική ενημέρωση του κόσμου» καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 19:23

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.