Στις 11/4 αποφασίζει το εκλογοδικείο στη Λεμεσό

Με τις αγορεύσεις των δυο πλευρών συνεχίστηκε σήμερα στο εκλογοδικείο, στη Λεμεσό, η διαδικασία στην εκλογική αίτηση για επανακαταμέτρηση των ψήφων των δημοτικών εκλογών στο Δήμο Λεμεσού, με το δικαστήριο αποφασίζει επί των σημείων και ενστάσεων που τέθηκαν ενώπιον του, στις 11 Απριλίου και ώρα 9:00.

Ο δικηγόρος των αιτητών επικεντρώθηκε στην κλήση για οδηγίες στο αίτημα για αποκάλυψη και επιθεώρηση εγγράφων των δημοτικών εκλογών στο Δήμο Λεμεσού και στα οποία περιλαμβάνεται αριθμός ψηφοδελτίων που θεωρεί πως θα έπρεπε να προσμετρήσουν υπέρ της υποψηφιότητας του Ανδρέα Χρίστου καθώς και τα 434 άκυρα ψηφοδέλτια. Απέρριψε επίσης ισχυρισμούς της άλλης πλευράς περί προσπάθειας "αλίευσης μαρτυρίας".

Σε δηλώσεις του, εξάλλου, ο δικηγόρος των αιτητών, Χρυσόστομος Νικολάου, ανέφερε πως "θέση μας είναι ότι υπάρχουν μέσα στην εκλογική αίτηση πολύ συγκεκριμένοι ισχυρισμοί από τους οποίους προκύπτει πως κάποιοι ψήφοι, οι οποίοι έπρεπε να ληφθούν υπόψη υπέρ του κυρίου Χρίστου, λήφθηκαν υπόψη υπέρ του κυρίου Νικολαΐδη και γι’ αυτό θεωρούμε ότι η αίτηση στοιχειοθετείται επαρκώς".

Για το θέμα της αλίευσης μαρτυρίας, συνέχισε, "δεν θεωρώ δόκιμο να παρελάσουν ενώπιον του δικαστηρίου μάρτυρες - καταμετρητές των εκλογικών κέντρων, οι οποίοι να έρθουν εδώ και να δίνουν μαρτυρία από μνήμης ως προς τα ψηφοδέλτια τα οποία, κατά την εμπειρία τους και κατά την γνώμη τους, έπρεπε να καταμετρηθούν και να ληφθούν υπόψη με διαφορετικό τρόπο".

"Για σκοπούς εξοικονόμησης και χρόνου είναι καλύτερο να εκδοθεί το διάταγμα αποκάλυψης και επιθεώρησης και από εκεί και πέρα να καθορίσουμε τη θέση μας αναλόγως", είπε ο κ.Νικολάου και υπέδειξε πως δεν θα ήταν λογικό να καταθέσουν  μάρτυρες στην απουσία των σχετικών ψηφοδελτίων.

Από πλευράς Νομικής Υπηρεσίας, που εκπροσωπεί τον Υπουργό Εσωτερικών, τον Γενικό Έφορο Εκλογής και τον Έφορο Εκλογής της Εκλογικής Περιφέρειας Λεμεσού, καθώς και του δικηγόρου του Δημάρχου Νίκου Νικολαΐδη, αναφέρθηκε πως "πάσχει" τόσο η κύρια αίτηση για επανακαταμέτρηση ψήφων, όσο και η αίτηση για αποκάλυψη και επιθεώρηση εγγράφων και πως θα πρέπει να απορριφθούν.

Επισημάνθηκε δε πως δεν υπήρξε επί τόπου ένσταση κατά την καταμέτρηση των ψήφων στις δημοτικές εκλογές και πως δεν μπορεί να ζητάς από το δικαστήριο να ανατρέψει τη βούληση του λαού "με αοριστίες".

Όπως δήλωσε εξάλλου στα ΜΜΕ ο δικηγόρος του Δημάρχου Νίκου Νικολαΐδη, Ανδρέας Αγγελίδης, "όπως είναι διατυπωμένη η εκλογική αίτηση είναι φανερό ότι δεν προβάλλει συγκεκριμένα γεγονότα, όπως επιβάλλει ο νόμος και οι κανονισμοί".

"Αυτή η έλλειψη συγκεκριμενοποίησης καταδεικνύει ότι η αίτηση για λεπτομέρειες και επιθεώρηση γίνεται για να καλυφθεί αυτό το κενό και το κενό αυτό, όπως και ισχυριστήκαμε, οδηγεί στην απόρριψη της ίδιας της εκλογικής αίτησης", συμπλήρωσε.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 19:25

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
22:25
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΗΚΟ (28)
22:02
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΑΚΕΛ (27)
21:56
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΔΗΣΥ (26)
21:55
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΟΜΜΑΤΩΝ (25)
21:54
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΝΙΚΗΣ (24)
21:53
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024 (23)
21:52
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΩΝ (22)
21:51
ΠΡΟΘΕΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (21)
21:49
ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ (20)
21:48
ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (19)
21:47
ΩΦΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ & ΤΟ ΕΥΡΩ (18)
21:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.