Λιμάνι: Πίστωση ζητεί η Eurogate - Παρέμβαση Ελεγκτικής

Χάος επικρατεί και πάλι στο λιμάνι Λεμεσού, μετά και τη σημερινή, για δεύτερη ημέρα, αυθόρμητη στάση εργασίας των μεταφορέων, οι οποίοι -όπως υποστηρίζουν- δεν έχουν υλοποιηθεί οι δεσμεύσεις που τους δόθηκαν χθες το βράδυ, για αντιμετώπιση των καθυστερήσεων στην εξυπηρέτησή τους.

Από τις 10 το πρωί, περισσότερα από 300 φορτηγά βρίσκονται παρατεταγμένα στη δυτική περιοχή του λιμανιού, με αποτέλεσμα η Αστυνομία να κλείσει τη μία λωρίδα του δρόμου που οδηγεί προς το λιμάνι.
Αρχικά, οι μεταφορείς είχαν κλείσει με τα φορτηγά κάθε πρόσβαση από και προς τον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων.
Το μεσημέρι, αντιπροσωπεία των απεργών συναντήθηκε με εκπροσώπους της εταιρείας.
Με τους μεταφορείς επικοινώνησε τηλεφωνικώς ο υπουργός Μεταφορών Μάριος Δημητριάδης, διαβεβαιώνοντάς τους ότι καταβάλλονται προσπάθειες για επίλυση των προβλημάτων.

Η ανακοίνωση της εταιρείας
Πίστωση χρόνου και συνέχιση του διαλόγου, ζητεί η διαχειρίστρια εταιρεία Eurogate, για επίλυση των προβλημάτων στο λιμάνι Λεμεσού.
Σε ανακοίνωση, η εταιρεία αναφέρει ότι καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για επίλυση των προβλημάτων που προέκυψαν.
Πέραν των μέτρων που ανακοινώθηκαν χθες και τα οποία άρχισαν ήδη να υλοποιούνται, αναφέρεται, έχει διευθετηθεί να παραληφθούν σύντομα νέα μηχανήματα για την εκφόρτωση εμπορευματοκιβωτίων, ενώ έχει ήδη ζητηθεί από την Αρχή Λιμένων η παραχώρηση επιπρόσθετου χώρου με στόχο την καλύτερη διαχείριση των εμπορευματοκιβωτίων.
Η Eurogate προσθέτει ότι στην προσπάθεια οριστικής επίλυσης των προβλημάτων, η εταιρεία θα ενισχύσει αμέσως τον αριθμό εξειδικευμένου προσωπικού της από τα κεντρικά γραφεία της Eurogate στη Γερμανία.
Θέση της εταιρείας, αναφέρεται, είναι πως ο αποκλεισμός των εισόδων του τερματικού, δυσχεραίνει την κατάσταση στο λιμάνι Λεμεσού και απευθύνει έκκληση σε όλους τους εμπλεκομένους όπως συνεχίσουν τον ουσιαστικό διάλογο, προς αποφυγή άλλων δυσάρεστων εξελίξεων.

Επανεξέταση συμβολαίου
Η Ελεγκτική Υπηρεσία θα επανεξετάσει το συμβόλαιο και τη συναφή αλληλογραφία σε σχέση με την ανάθεση εργασιών σε ιδιώτες στο λιμάνι Λεμεσού.
Ο γενικός ελεγκτής της Δημοκρατίας Οδυσσέας Μιχαηλίδης δήλωσε ότι, ύστερα από την έκκληση του ΑΚΕΛ, θα επανεξετάσει τόσο τους όρους των συμβάσεων που έχουν υπογραφεί όσο και τον τρόπο εφαρμογής τους.
Την ίδια ώρα, το ΑΚΕΛ έχει ζητήσει την εγγραφή του θέματος στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου και όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαχαρίας Κουλίας, στην αυριανή συνεδρία θα καθοριστεί η ημερομηνία συζήτησης.

Σύνταξη: Μαρία Λουκαΐδου, Ρόνα Μιχαηλίδου, Νίκος Σχίζας
Ανταπόκριση: Μαρία Κωνσταντίνου, ΡΙΚ/Λεμεσός

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 20:11

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Τατζικιστάν: Εννέα συλλήψεις για εμπλοκή στη φονική επίθεση στη Μόσχα
15:23
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.