Λιμάνι Λεμεσού – Παραμένουν τα προβλήματα

Να αναλάβει τις ευθύνες της, κάλεσε ο υπουργός Μεταφορών την εταιρεία διαχείρισης του τερματικού σταθμού εμπορευματοκιβωτίων στο Λιμάνι της Λεμεσού.

Μιλώντας στο Τρίτο, ο Μάριος Δημητριάδης ανέφερε ότι υπάρχει πρόοδος σε σχέση με τις διαδικασίες φορτοεκφορτώσεων ωστόσο αυτή δεν είναι ικανοποιητική, επισημαίνοντας ότι πρέπει να ληφθούν, αμέσως επιπρόσθετα μέτρα για να αυξηθεί η παραγωγικότητα.
Ο κύριος Δημητριάδης δήλωσε επίσης ότι ο ίδιος έχει προβεί, αρκετές φορές, σε σφοδρές παρατηρήσεις προς την εταιρεία και έχει αποστείλει σχετικές επιστολές.
Αν η κατάσταση, κατέληξε, δεν ομαλοποιηθεί, θα δούμε τί μπορούμε να κάνουμε, χωρίς να καθορίσει ποιές είναι οι σκέψεις του υπουργείου.

Σύνδεσμος Μεταφορέων ΠΟΒΕΚ

Μεγάλος είναι σήμερα ο όγκος εργασίας στο λιμάνι Λεμεσού, λόγω του αυξημένου αριθμού φορτίων που έχει συσσωρευθεί.
Αυτό ανέφερε στο Τρίτο ο πρόεδρος του Συνδέσμου Μεταφορέων της ΠΟΒΕΚ Γιώργος Χαραλάμπους ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει βελτίωση στην ταχύτητα εξυπηρέτησης με την εφαρμογή των μέτρων τα οποία συμφωνήθηκαν χθες το βράδυ, με μεσολάβηση του υπουργού Μεταφορών.
Δήλωσε επίσης ότι, λόγω των καθυστερήσεων, ενδεχομένως να εγείρουν θέμα καταβολής αποζημιώσεων από τη διαχειρίστρια εταιρεία και το κράτος.
Χθες με αφορμή στάση εργασία των μεταφορέων, αποφασίστηκε, ο σταθμός εμπορευματοκιβωτίων να λειτουργεί πλέον σε 24ωρη βάση και η διάθεση έντεκα αντί έξι μηχανημάτων για φορτο-εκφορτώσεις.


ΚΕΒΕ

Αλυσιδωτές είναι οι επιπτώσεις στην οικονομία από τα προβλήματα στη λειτουργία του λιμανιού Λεμεσού, επισημαίνει το ΚΕΒΕ.
Μιλώντας επίσης στο Τρίτο, ο γενικός γραμματέας του ΚΕΒΕ Μάριος Τσιακκής είπε ότι παρατηρούνται ήδη ελλείψεις σε αποθέματα εταιρειών καθώς και σε πρώτες ύλες.
Σε μια προσπάθεια να συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων, ο κύριος Τσιακκής είπε ότι αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου συναντηθεί στις δύο και τριάντα  με τη διεύθυνση της εταιρείας διαχείρισης του τερματικού εμπορευματοκιβωτίων ενώ θα ζητηθεί και καθορισμό αύριο συνάντησης με τον υπουργό Μεταφορών.

Σύνταξη: Φίλιππος Φιλίππου

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 20:12

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
06:13
Οι ΗΠΑ άσκησαν το βέτο που διαθέτουν κατά τη ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας για την ένταξη της Παλαιστίνης ως κράτους πλήρους μέλους στον ΟΗΕ
06:05
Έλαβε χώρα η αντεπίθεση του Ισραήλ εναντίον του Ιράν-Έπληξε στρατιωτική αεροπορική βάση
05:45
18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.