Ο σουλτάνος του Ομάν παραχώρησε στην Κύπρο πλοίο γενικής υποστήριξης

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 14 Φεβρουαρίου 2017 στο λιμάνι της Λάρνακας η τελετή παράδοσης – παραλαβής του πλοίου γενικής υποστήριξης «ΑΛΑΣΙΑ», το οποίο παραχωρήθηκε στην Κύπρο από τον Σουλτάνο του Ομάν.

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης διαβίβασε τις ευγνώμονες ευχαριστίες του Προέδρου της Δημοκρατίας προς τον Σουλτάνο του Ομάν για τη δωρεά του σκάφους που αποτελεί, όπως είπε, έκφραση των αδελφικών αισθημάτων φιλίας και συνεργασίας που ενώνουν τις δύο χώρες.
Ο κ. Φωκαΐδης εξέφρασε επίσης ευχαριστίες και σημείωσε την εξαίρετη συνεργασία μεταξύ των Υπουργείων Άμυνας Κύπρου και Ομάν σε όλη τη διαδικασία αναβάθμισης και παραλαβής του σκάφους, καθώς και για την εκπαίδευση που έλαβε το πλήρωμα του Ναυτικού της Εθνικής Φρουράς που θα επανδρώσει το πλοίο.
Ο Υπουργός Άμυνας τόνισε ακόμη ότι για ένα νησί ευρισκόμενο στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων, η ανάπτυξη ναυτικού ήταν και θα είναι πάντοτε επιβεβλημένη και αναγκαία, σημειώνοντας ότι ανεξαρτήτως λύσης ή όχι του Κυπριακού, η γεωγραφία της Κύπρου δεν θα αλλάξει ούτε και οι νέου τύπου απειλές που την περιβάλλουν.
Υπογράμμισε ακόμη τη βούληση της Κυβέρνησης όπως συνεχίσει να εργάζεται συστηματικά, έτσι ώστε μέσα από τον σχεδιασμό για την ανάπτυξη του Ναυτικού αλλά και σε συνεργασία με γειτονικές και φίλες χώρες, η Κύπρος να μπορεί να συμβάλει ακόμη περισσότερο στη δημιουργία συνθηκών θαλάσσιας και ενεργειακής ασφάλειας αλλά και στη διαχείριση κρίσεων στην ευρύτερη περιοχή, στη διεξαγωγή ανθρωπιστικών αποστολών και επιχειρήσεων έρευνας διάσωσης.
Ο Πρέσβης του Σουλτανάτου του Ομάν στην ομιλία του, αφού ευχαρίστησε τον Υπουργό Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας για τη θερμή φιλοξενία, ευχήθηκε όπως υπερισχύσει στην περιοχή η ειρήνη και η σταθερότητα. Ακολούθως, αφού τόνισε την ολοένα αναβάθμιση των διμερών σχέσεων σε ένα ευρύ φάσμα τομέων και αναφερόμενος στη δωρεά του πλοίου, δήλωσε ότι αυτή αποτελεί μια ένδειξη αγάπης και φιλίας του ηγέτη και του λαού του Ομάν προς τον φίλο κυπριακό λαό. Αναφερόμενος στο ταξίδι του πλοίου από το Ομάν στην Κύπρο με πλήρωμα και από τις δύο χώρες, τόνισε ότι αυτή η πράξη συμβολίζει τη φιλία και συναδελφοσύνη των δύο λαών. Κλείνοντας αναφέρθηκε στην ιστορία του σκάφους “AL SALAM”, το οποίο μετονομάζεται σε «ΑΛΑΣΙΑ» και στην ιστορία του Ομανικού Ναυτικού ανά τους αιώνες.
Ο Διοικητής Ναυτικού στην Ημερήσια Διαταγή του, αφού αναφέρθηκε στο ιστορικό απόκτησης και ονομασίας του σκάφους και στη σημασία που έχει η απόκτηση του από το Πολεμικό Ναυτικό της Κύπρου, απευθύνθηκε προς τον Κυβερνήτη και το πλήρωμα του πλοίου και ευχήθηκε καλά ταξίδια και καλές θάλασσες, υπενθυμίζοντας τους παράλληλα, ότι μαζί με το πατριωτικό τους καθήκον καλούνται να επιτελέσουν και το πανανθρώπινο καθήκον της προάσπισης του ανθρωπισμού και ανθρώπινης ζωής.
Στην τελετή παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων Πρέσβεις και Ακόλουθοι Άμυνας ξένων χωρών που είναι διαπιστευμένοι στην Κύπρο.

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 20:12

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών
10:43
Προβλήματα στην εξεύρεση εξαρτημάτων για τα αυτοκίνητα
10:37
Πρόταση νόμου ΑΚΕΛ για την καθυστέρηση των προϋπολογισμών
09:57
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν 4 drone των ανταρτών Χούθι
09:53
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν 26 ρωσικά drone κατά τη διάρκεια της νύχτας
09:30
Ερωτοκρίτου: Συμπεριφορά που δεν χαρακτηρίζει συντεταγμένο κράτος η καθυστέρηση προϋπολογισμών
09:13
Ορέν Ανόλικ: Ο ναυτικός αποκλεισμός της Γάζας έχει αρθεί μόνο για την Κύπρο
08:57
Παραγωγική χαρακτήρισε τη συνάντηση του στο Ισραήλ με τον ομόλογο του ο υπουργός Ενέργειας
08:50
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
06:27
Ληστεία με κουκουλοφόρους χθες το βράδυ σε οικία στην Ερήμη.
06:03
Νιγηρία: Επιστρέφουν στα σπίτια τους οι 137 μαθητές που απήχθησαν πριν από 3 εβδομάδες
05:58
Εκτακτο υπουργικό Συμβούλιο για στοχευμένα μέτρα στήριξης των ευάλωτων
05:49
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.