Λιμάνι Λεμεσού: Αποφεύχθηκε νέα κρίση- Αποδοχή της εισήγησης του ΥΠΜΕΤ

Την υστάτη αποφεύχθηκε νέα κρίση στο λιμάνι της Λεμεσού, μετά την απόφαση των λιμενεργατών να αποδεχτούν την εισήγηση του Υπουργείου Μεταφορών όσον αφορά τις χερσαίες εργασίες στο λιμάνι.

Σύμφωνα με την εισήγηση, το πενήντα τοις εκατόν των εργασιών θα ανατίθενται στους λιμενεργάτες και το άλλο πενήντα στην εταιρεία, μέχρι την 31η Μαρτίου.
Στο διάστημα που μεσολαβεί θα καταβληθούν προσπάθειες για ρύθμιση του καθεστώτος με ταυτόχρονο αίτημα στο Γενικό Εισαγγελέα για ερμηνεία της νομοθεσίας.
Η εισήγηση έγινε δεκτή από την πλειοψηφία, στη διάρκεια έκτακτης γενικής συνέλευσης των λιμενεργατών και αφού είχε εξασφαλιστεί η αποδοχή της από τη διαχειρίστρια εταιρεία.
Την εισήγηση είχε μεταφέρει ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Μεταφορών Αλέκος Μιχαηλίδης σε σύσκεψη με τις συντεχνίες και το Σύνδεσμο Ναυτικών Πρακτόρων, η οποία προηγήθηκε της γενικής συνέλευσης.
Πριν από την ανάληψη των εργασιών του λιμανιού από τη διαχειρίστρια εταιρεία, οι χερσαίες εργασίες πραγματοποιούνταν στο 50% από τους λιμενεργάτες και στο υπόλοιπο μισό από  τους αχθοφόρους.
Οι συντεχνίες δεν απέκλεισαν ωστόσο τα δυναμικά μέτρα αν τα εργασιακά θέσμια δεν διαφυλαχθούν.
Η ΣΕΚ κάλεσε τις διαχειρίστριες εταιρείες να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων. Ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδιας Μεταφορών της ΣΕΚ Παντελής Σταύρου τόνισε ότι οι εταιρείες πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι στα λιμάνια υπάρχουν εργασιακά θέσμια, τα οποία οι συντεχνίες τηρούν με θρησκευτική ευλάβεια.
Η ΠΕΟ δεν απέκλεισε τα δυναμικά μέτρα αν δεν επιλυθεί το πρόβλημα. Ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Μεταφορών της ΠΕΟ Αθως Ελευθερίου δήλωσε ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η πρόθεση της DP World να αναλάβει εξ' ολοκλήρου το χερσαίο τμήμα των φορτο-εκφορτώσεων, στερώντας μεροκάματα και ίσως, σταδιακά, θέσεις εργασίας από τους λιμενεργάτες.

Σύνταξη: Ρόνα Μιχαηλίδου, Στέλιος Κρέουζος, Εύα Αργυρού

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 20:24

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
17:42
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
ΓΓ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο επικίνδυνος κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Κυβ.Εκπρόσωπος: Δεν δόθηκε άδεια για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
16:58
Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο
16:52
Κυρώσεις ΕΕ κατά εποίκων για βία κατά Παλαιστινίων
16:37
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
16:20
Ανανέωση Σύμβασης για υπαλλήλους της Ελληνικής
16:16
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.