Υπόμνημα για το νομοσχέδιο των εξετάσεων από τους μαθητές

Υπόμνημα προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Δημήτρη Συλλούρη, και τους βουλευτές επέδωσαν σήμερα μαθητές, με το οποίο τους καλούν να κάνουν έστω και την τελευταία στιγμή δεύτερες σκέψεις στο θέμα των εξετάσεων ανά τετράμηνο.


Με αφορμή τους κανονισμούς λειτουργίας των σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης και το νομοσχέδιο για τις εξετάσεις ανά τετράμηνο, το οποίο τίθεται σήμερα ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής για λήψη των τελικών αποφάσεων, οι μαθητές ζητούν την καταψήφιση του, αφού όπως υποστηρίζουν “σκοτώνει μια ανθρώπινη και δημοκρατική παιδεία”.

Σύμφωνα με τη σχετική τροπολογία επί του νομοσχεδίου, η εφαρμογή των εξετάσεων ανά τετράμηνο θα ξεκινήσει από τη σχολική χρονιά 2018-2019 στις τάξεις Α` και Β` Λυκείου, ενώ την επόμενη χρονιά, δηλαδή 2019-2020 θα εφαρμοστούν και στην Γ` Λυκείου εξετάσεις ανά τετράμηνο που θα είναι ενιαίες για όλη την Κύπρο.

Κατά τη συνάντησή τους, με τον Πρόεδρο της Βουλής, ο Πρόεδρος της ΕΣΕΜ Λευκωσίας, Μιχάλης Τζιωνής, ανέφερε ότι οι μαθητές “θέλουν ένα σχολείο ανθρώπινο και δημοκρατικό, που να μας μορφώνει ολόπλευρα, να μας δίνει ερεθίσματα, για να είμαστε κριτικά σκεπτόμενοι πολίτες και όχι παπαγάλοι βαθμοθήρες”.

Στο ψήφισμά τους οι μαθητές αναφέρουν ότι θεωρούν πως το μέτρο αυτό θα μετατρέψει το σχολείο σε ένα μεγάλο εξεταστικό κέντρο, με το μαθητή να βρίσκεται σε διαρκές άγχος και σε συνεχή αγώνα δρόμου για την προετοιμασία του.

“Το γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η εν λόγω πρόταση θα αυξήσει την παραπαιδεία, με τους μαθητές να κυνηγούν τους βαθμούς και όχι τη γνώση”, είπε ο κ. Τζιωνής στον Πρόεδρο της Βουλής.

Ζήτησε από τους βουλευτές να νοιαστούν πραγματικά για τα παιδιά τους, τους αυριανούς πολίτες, και να μην καταδικάσουν με την ψήφο τους τις επόμενες γενιές.

Είπε, τέλος, πως το συγκεκριμένο νομοσχέδιο “χωρίς καμιά αμφιβολία θα απομακρύνει από την εκπαίδευση όσους μαθητές δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις εξετάσεις”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 20:26

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Πήτερ Στάνο: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση της έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
Δέκα κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για καθεστώς Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
17:42
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
ΓΓ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.