Αποχή μαθητών - ανέστειλαν την στήριξή τους οι γονείς

Ανέστειλε τα εξαγγελθέντα για σήμερα μέτρα, που καλούσαν τους μαθητές λυκείων - τεχνικών σχολών και γυμνασίων να κατέλθουν σε δίωρη αποχή από τα μαθήματά τους, η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων.

Η ΠΣΕΜ ωστόσο επιμένει στην αποχή από τα μαθήματα.
Μιλώντας στο Τρίτο ο πρόεδρος των οργανωμένων γονέων Πέτρος Κουλέρμος, εξέφρασε τη διαφωνία του με την απόφαση των Παγκύπριας συντονιστικής επιτροπής μαθητών να συνεχίσουν την αποχή από τα μαθήματα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και όχι μόνον την τρίτη και τέταρτη διδακτική περίοδο.
Προσθέτοντας ότι ο σκοπός ήταν η ουσιαστική διαμαρτυρία, και όχι η απώλεια περαιτέρω πολύτιμου διδακτικού χρόνου.
Μιλώντας επίσης στο Τρίτο ο πρόεδρος της  Παγκύπριας συντονιστικής επιτροπής μαθητών, Ζαφείρης Δημητρίου δήλωσε ότι οι μαθητές ανεξαρτήτως της απόφασης των οργανωμένων γονέων θα κάνουν αποχή από τα μαθήματα τους από την τρίτη διδακτική περίοδο μέχρι και το τέλος της ημέρας.
Σύμφωνα με τον Ζαφείρη Δημητρίου οι μαθητές επιμένουν στην απόφαση τους αφού μια μέρα πριν από την συζήτηση στην ολομέλεια της βουλής θέλουν να δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα, ζητώντας από τους βουλευτές να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο που κατέθεσε το Υπουργείο Παιδείας και διαφοροποιεί τις εξεταστικές περιόδους.

Τοποθέτηση Υπ. Παιδείας

Το Υπουργείο Παιδείας δεν μένει αμέτοχο σε οποιαδήποτε εισήγηση για τροποποίηση του νομοσχεδίου που θα ρυθμίζει τις εξεταστικές περιόδους δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής.
Μιλώντας στο Τρίτο ο υπουργός εξέφρασε την άποψη ότι με τις τροπολογίες που θα κατατεθούν αύριο στην βουλή θα διασκεδαστούν οι ανησυχίες των οργανωμένων γονέων και αυτός είπε, ήταν ο στόχος του Υπουργείου στις διαβουλεύσεις που είχε μαζί τους χωρίς να αλλάζει η φιλοσοφία του νομοσχεδίου.
Ο Κώστας Καδής χαιρέτισε την απόφαση των οργανωμένων γονέων για αναστολή της εξαγγελθείσας για σήμερα αποχής από τα μαθήματα.
Σχολιάζοντας την απόφαση των μαθητών να προχωρήσουν στην αποχή εξέφρασε την άποψη ότι μόνο το 10% των μαθητών υποστηρίζει αυτή την άποψη με βάση την εμπειρία από την προηγούμενη κινητοποίηση τους.

Σύνταξη: Ρολάνδος Σκέττος

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 20:36

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Άκαρπες οι έρευνες για εντοπισμό του δράστη
16:02
Ελεγκτική Υπηρεσία: Να ελεγχτεί η συμπεριφορά της Εφόρου
15:32
Η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου καταγγέλλει τον Γενικό Ελεγκτή
14:55
Δημιουργία συνασπισμού χωρών για το μεταναστευτικό (Βίντεο)
14:22
Απόπειρα φόνου διαπράχθηκε το μεσημέρι στη Λακατάμεια (Βίντεο)
13:05
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
13:00
Κατασβέστηκε η πυρκαγιά στην Κρήτη
12:41
Ισραήλ: Δεν έχουμε επιτύχει τους πολεμικούς μας στόχους
12:28
Ικανοποίηση ΟΕΒ για την πορεία της οικονομίας
12:12
Αποτελεσματικά μέτρα για το μεταναστευτικό ζητούν χώρες της πρώτης γραμμής (Βίντεο)
11:41
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 23/04/24
11:28
Mεγάλη πυρκαγιά σε εξέλιξη στην Κρήτη
11:19
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.