Απονεμήθηκαν τα βραβεία Πράσινων Δημοσίων Συμβάσεων

ΤΕΠΑΚ, ΑΗΚ, CYTA, Κυβερνητικό Τυπογραφείο, Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λάρνακας, Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας, Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικής Υπηρεσίας και οι Δήμοι Αγίου Αθανασίου, Λευκωσίας και Στροβόλου τιμήθηκαν στο πλαίσιο τελετής για τα βραβεία Πράσινων Δημοσίων Συμβάσεων.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Buy Smart+» που συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Ευφυής Ενέργεια για την Ευρώπη» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το έργο «Buy Smart+», στο οποίο το Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών συμμετέχει ως εταίρος, στοχεύει στην προώθηση των Πράσινων Δημόσιων Συμβάσεων και των ενεργειακά αποδοτικών προϊόντων στην Ευρώπη.

Σε χαιρετισμό, ο υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης ευχαρίστησε «όλους όσοι εργάστηκαν για την επιτυχία της τελετής βράβευσης αλλά κυρίως τις Αρχές και τους Φορείς που υπέβαλαν υποψηφιότητα και βραβεύτηκαν, γιατί καταφέρανε με τις αγορές τους να συμβάλουν στη διάδοση των Πράσινων Δημοσίων Συμβάσεων και να τεθεί η κινητήριος δύναμη για το "πρασίνισμα" της Κύπρου».

«Εφτά χρόνια μετά την έναρξη εφαρμογής των Πράσινων Δημοσίων Συμβάσεων στην Κύπρο, για τις οποίες Αρμόδια Αρχή είναι το Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου, το οποίο έχει εκπονήσει και Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τις Πράσινες Δημόσιες Συμβάσεις, καταφέραμε, να μιλάμε με ποσοστά, έστω και μικρά, για εισχώρηση πράσινων προϊόντων στην αγορά και ιδιαίτερα στον κρατικό μηχανισμό», είπε.

Η επίτροπος Περιβάλλοντος και Μέλος του Διαχειριστικού Συμβουλίου του Ενεργειακού Γραφείου Κυπρίων Πολιτών Ιωάννα Παναγιώτου ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «η σύναψη συμβάσεων για πράσινα προϊόντα, υπηρεσίες και έργα επιφέρει μείωση των αέριων ρύπων που απελευθερώνονται στο περιβάλλον, διατήρηση των φυσικών πόρων καθώς και την προστασία της δημόσιας υγείας».

Εκπροσωπώντας τη Γενική Λογίστρια, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημοσίων Συμβάσεων Στέλιος Κουντούρης συνεχάρη το Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών για τις προσπάθειες που καταβάλλει για την προώθηση των Πράσινων Δημοσίων Συμβάσεων στην Κύπρο και ευχαρίστησε τη Συντονιστική Επιτροπή Πράσινων Δημοσίων Συμβάσεων που συστάθηκε με αρκετούς φορείς και οργανισμούς από το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στα πλαίσια του έργου «Buy Smart+» η οποία συνέβαλε προς την κατεύθυνση των πράσινων αγορών.

Τα βραβεία Πράσινων Δημοσίων Συμβάσεων σε αναθέτουσες Αρχές/αναθέτοντες φορείς απονεμήθηκαν ως ακολούθως:

Το 1ο βραβείο αναθέτουσας Αρχής/αναθέτοντος Φορέα για ολοκληρωμένη πολιτική Πράσινων Δημοσίων Συμβάσεων απονεμήθηκε στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Το 2ο βραβείο απονεμήθηκε στο Δήμο Αγίου Αθανασίου και το 3ο στην ΑΗΚ.

Το βραβείο Πράσινων Δημοσίων Συμβάσεων για αγορές στην κατηγορία μηχανογραφικός εξοπλισμός και ηλεκτρικές συσκευές οικιακής χρήσης απονεμήθηκε στο ΤΕΠΑΚ και στο Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λάρνακας.

Το βραβείο Πράσινων Δημοσίων Συμβάσεων για αγορές στην κατηγορία φωτισμός απονεμήθηκε στο Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας.

Το βραβείο Πράσινων Δημοσίων Συμβάσεων για αγορές στην κατηγορία επιβατικά οχήματα απονεμήθηκε στη CYTA.

Το βραβείο Πράσινων Δημοσίων Συμβάσεων για αγορές στην κατηγορία κλιματιστικά απονεμήθηκε στο Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικής Υπηρεσίας και στο ΤΕΠΑΚ.

Το βραβείο Πράσινων Δημοσίων Συμβάσεων για αγορές στην κατηγορία κτιριακές κατασκευές απονεμήθηκε στο Κυβερνητικό Τυπογραφείο.

Τιμητική διάκριση για την ανέγερση κτιρίου χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, για το νέο Δημαρχείο Λευκωσίας, απονεμήθηκε στο Δήμο Λευκωσίας.

Τιμητική διάκριση για αναπαλαίωση και ανέγερση κτιρίου χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, για το Πολιτιστικό Κέντρο Στροβόλου, απονεμήθηκε στο Δήμο Στροβόλου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:09

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.