Συνεχίζονται rapid test και μοριακή εξέταση με PCR στην Πάφο

Επανήρχισε χτες και συνεχίζει και σήμερα, Παρασκευή, το πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), στην Πάφο, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η μοριακή εξέταση PCR για εργαζόμενους.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής της εταιρείας Mediwell Home Healthcare Services, Ζήνωνας Ζήνωνος, ανέφερε πως τα κλιμάκια της εταιρείας θα βρίσκονται την Παρασκευή από τις 09.00 μέχρι τις 17.00 το απόγευμα στην Κισσόνεργα, στην Εκκλησία του Αγίου Κόνωνα.

Ο κ. Ζήνωνος σημείωσε πως οι κινητές μονάδες τηρούν όλα τα μέτρα ασφαλείας και υγιεινής, με ταχεία εξυπηρέτηση και χωρίς να σχηματίζονται ουρές. Κάλεσε επίσης άτομα τα οποία τυχόν έχουν εμφανίσει οποιαδήποτε συμπτώματα, όπως πονόλαιμος, βήχας, πυρετός ή μυαλγίες, να προσέλθουν να εξεταστούν προκειμένου να γνωρίζουν αν είναι θετικοί ή αρνητικοί στον COVID-19 ή αν έχουν ένα τυπικό κρυολόγημα.

Μέχρι στιγμής, τα αποτελέσματα των rapid test στην Πάφο είναι αισιόδοξα και ενθαρρυντικά, όμως υπάρχουν και θετικά κρούσματα και δεν υπάρχει περιθώριο εφησυχασμού, ενώ υπάρχουν και άτομα χωρίς συμπτώματα που έχουν διαγνωστεί θετικά, είπε.

O Πρόεδρος του Κ.Σ. Κισσόνεργας Γιώργος Στυλιανού σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ κάλεσε τον κόσμο να δώσει μαζικά το παρών του και να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία να εξεταστεί δωρεάν, ενώ ευχαρίστησε και το Υπουργείο Υγείας και την εταιρεία.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες, με προτεραιότητα σε όσους απασχολούνται σε χώρους εξυπηρέτησης κοινού, διανομείς και επαγγελματίες πρώτης γραμμής. Οι πολίτες θα ενημερώνονται για το αποτέλεσμα της εργαστηριακής τους εξέτασης με γραπτό μήνυμα εντός 24 ωρών, αλλά και γραπτώς, εάν επιθυμούν, από τις κινητές μονάδες εντός 30’ από τη δειγματοληψία.

"PCR test"

Στο μεταξύ, σύμφωνα με ανακοίνωση της NIPD Genetics που ανέλαβε να στελεχώσει δειγματοληπτικούς σταθμούς στις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, οι δειγματοληψίες συνεχίζονται και σήμερα 27 Νοεμβρίου στον Χώρο Στάθμευσης Σταδίου «Στέλιος Κυριακίδης» (πρώην Παφιακό) από τις 08.00 μέχρι τις 18.00 το απόγευμα. Διευκρινίζεται ότι στον χώρο στάθμευσης του Παφιακού Σταδίου η δειγματοληψία θα διενεργηθεί σε δύο σημεία Α και Β.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται μόνο σε εργαζόμενους που εμπίπτουν στις εξαιρέσεις για μετακίνηση από και προς τις Επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, σύμφωνα με το Διάταγμα του Υπουργού Υγείας, ημερομηνίας 12 Νοεμβρίου 2020.

Τέλος ξεκινούν το Σαββατοκύριακο τα rapid test σε οίκους ευγηρίας, κέντρα αποκατάστασης και άλλες κλειστές δομές, κάνοντας αρχή από τις Επαρχίες Πάφου και Λεμεσού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 17:26

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Τατζικιστάν: Εννέα συλλήψεις για εμπλοκή στη φονική επίθεση στη Μόσχα
15:23
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.