Δίωρη στάση εργασίας την Παρασκευή των ακτινογράφων των κρατικών νοσοκομείων

Σε 2ωρη προειδοποιητική στάση εργασίας από τις 10:00πμ. – 12:00μ. κατέρχονται την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, οι ακτινογράφοι εργαζόμενοι στους αξονικούς τομογράφους των κρατικών νοσοκομείων.
 
Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους, η στάση εργασίας κρίνεται αναγκαία, ως μέτρο αντίδρασης για τη στάση του Υπουργείου Οικονομικών, για τη μέχρι σήμερα μη έγκριση της αναθεωρημένης αποζημίωσης των συναδέλφων που εργάζονται με το σύστημα αναμονής και κλήσεων με αποτέλεσμα η εκκρεμότητα αυτή να διαιωνίζεται για περισσότερο από δύο χρόνια.
 
«Υπενθυμίζουμε, ότι το θέμα τέθηκε με επιστολή μας προς το Υπουργείο Υγείας τον Ιούνιο 2018. Ένα χρόνο μετά και κατόπιν εξαγγελίας λήψης μέτρων εκ μέρους του Κλάδου, με προσωπική παρέμβαση του Υπουργού Υγείας, ξεκίνησε διάλογος με το Υπουργείο Υγείας, ο οποίος κατέληξε σε συμφωνία στο τέλος του 2019 και έκτοτε αναμένεται η έγκριση από το Υπουργείο Οικονομικών με στόχο την υλοποίηση της», σημειώνεται.
 
Κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας, ο Κλάδος θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες διευθετήσεις για να υπάρχει προσωπικό ασφαλείας για κάλυψη των εκτάκτων περιστατικών, ενώ θα ενημερώσει τους επηρεαζόμενους ασθενείς για επαναπρογραμματισμό των προγραμματισμένων εξετάσεων τους.
 
Οι ακτινογράφοι απολογούνται στους ασθενείς για την όποια ταλαιπωρία ενδεχομένως θα υποστούν και να τονίζουν ότι δυστυχώς η αδιαφορία της επίσημης πλευράς δεν τους αφήνει άλλη επιλογή.
 
Παράλληλα προειδοποιούν ότι σε περίπτωση διαιώνισης της χρονίζουσας εκκρεμότητας, ο Κλάδος θα είναι υποχρεωμένος σε συνεννόηση με την ΠΑΣΥΔΥ να κλιμακώσει τα δυναμικά μέτρα αντίδρασης.
 

 

 

Πηγή ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 17:43

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Στην Κύπρο μια από τις μεγαλύτερες αυξήσεις των Αν. Πηγών Ενέργειας στην Ευρώπη
17:03
Η Άγκυρα δεν αποδέχεται τη διασύνδεση του Κυπριακού με τις ευρωτουρκικές σχέσεις
16:14
Η Ελλάδα χαιρέτισε τα συμπεράσματα της ΕΕ για τις ευρωτουρκικές σχέσεις
14:58
Η Τεχνητή Νοημοσύνη σε Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης
14:53
Νέες μόνιμες θέσεις εργασίας στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου
13:33
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
13:05
Σταθμό φόρτισης στις θέσεις στάθμευσης θα πρέπει να έχουν τα νέα κτίρια
12:55
Αλλαγές στις αναφορές σε ευρωτουρκικά στο πιο πρόσφατο προσχέδιο συμπερασμάτων
12:48
Συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις αναμένει ο Υπουργός Οικονομικών (Βίντεο)
12:38
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
11:17
Πρόεδρος: Ενδεχόμενη πρόοδος στο Κυπριακό θα έχει θετικές εξελίξεις στα ευρωτουρκικά (Βίντεο)
11:14
Η Παλαιστίνη επιδιώκει να ενταχθεί στον ΟΗΕ ως πλήρες κράτος-μέλος
10:58
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.