Πρόσκληση από Αρχιεπίσκοπο Κύπρου προς Προκαθήμενο Ουκρανικής Εκκλησίας

Πρόσκληση προς τον Μητροπολίτη Επιφάνιο απέστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’, να επισκεφθεί την Κύπρο και να συλλειτουργήσουν, σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας Τύπου της Μητροπόλεως Κιέβου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος προσκάλεσε τον Μητροπολίτη Επιφάνιο να πραγματοποιήσει ειρηνική επίσκεψη στην Εκκλησία της Κύπρου, αναφέροντας πως «όλες οι χώρες βρίσκονται τώρα σε μια δύσκολη κατάσταση λόγω της πανδημίας, αλλά σας ζητώ, Μακαριώτατε, να ενθυμείσθε αυτήν την πρόσκληση. Θα χαρούμε να σας υποδεχθούμε στην Κύπρο και να συλλειτουργήσουμε», σημείωσε ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας Κύπρου. 

Ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μητροπολίτης Επιφάνιος εξέφρασε εκ μέρους του ιδίου και του πληρώματος της Τοπικής Εκκλησίας την ευγνωμοσύνη του για τον συντονισμό της Εκκλησίας της Κύπρου με τις άλλες δύο Τοπικές Εκκλησίες από τις δεκατέσσερις που έχουν αναγνωρίσει τον Τόμο της Αυτοκεφαλίας της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας Επιφάνιος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εγκαθίδρυση της πληρότητας της προσευχής και της ευχαριστιακής κοινωνίας μεταξύ των Τοπικών Εκκλησιών.

Αναφέρθηκε επίσης στην επίσκεψή του στην Κύπρο τον Απρίλιο του 2016 και στη θερμή συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου, συνεχίζει η ανακοίνωση, ανέφερε ότι όλες οι νεότερες Αυτοκέφαλες Εκκλησίες ,που έχουν λάβει την Αυτοκεφαλία τους με αποφάσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου, έχουν πιστοποιηθεί με αντίστοιχους Τόμους. Επομένως, δεν υπάρχει λόγος να αμφισβητεί ο οποιοσδήποτε τον Τόμο Αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της Ουκρανίας. Σημειώνεται ότι από τα 14 Πατριαρχεία και αυτοκέφαλες εκκλησίες, οι 12 δεν έχουν ακόμη αναγνωρίσει τον Τόμο της Αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Στο μεταξύ, όμως, η πρόσκληση προκάλεσε, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ από θεολογικούς κύκλους, αντιδράσεις που επισημαίνουν ότι δεν τηρείται η ουδετερότητα της στάσης της Ιεράς Συνόδου και η ομόφωνη απόφαση (9 Σεπτεμβρίου 2020).

Αναφέρουν, επίσης ότι η ενέργεια του Αρχιεπισκόπου Κύπρου είναι «άκαιρη», να καλέσει τον κ. Επιφάνιο στην Κύπρο, πριν ακόμη λύσει το πρόβλημα ενδοσυνοδικά και πριν ξεκαθαρίσει η κατάσταση της διχασμένης ιεραρχίας της Εκκλησίας της Κύπρου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 17:50

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Ανακοινώθηκε η σύνθεση της Πολιτικής Ομάδας Κυπριακού μετά το πέρας του Εθνικού Συμβουλίου
15:40
Νίκος Χριστοδουλίδης: Η Τουρκία έλαβε ξεκάθαρο μήνυμα από την Ευρώπη
14:51
Γιάννης Παναγιώτου: Η αδήλωτη εργασία ανέρχεται σε οκτώ τοις εκατό του εργατικού δυναμικού
14:26
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
13:00
Έτοιμο το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου
12:56
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση στη Ράφα
12:42
Για ενέργειες αντεκδίκησης κάνει λόγο ο Γενικός Ελεγκτής
12:34
Ο Γενικός Εισαγγελέας κατέθεσε αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα Μιχαηλίδη
11:40
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 26/04/24
11:10
Ψηλές συγκεντρώσεις σκόνης και σήμερα στην ατμόσφαιρα
10:32
Θεσμοθετήθηκε η απαγόρευση χρήσης κινητών τηλεφώνων στη δημοτική εκπαίδευση
09:58
Ονούφριος Κουλλά: "Σοβαρό ατόπημα" η στήριξη σε υποψηφίους του ΕΛΑΜ
09:37
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.