Μεγάλος αριθμός πολιτών διαμαρτυρήθηκε κατά της 'διαφθοράς, της διαπλοκής και της ατιμωρησίας'

 
​Μεγάλος αριθμός πολιτών διαμαρτυρήθηκε το βράδυ της Τετάρτης έξω από το Συνεδριακό Κέντρο "Φιλοξενία", στη Λευκωσία, όπου συνεδριάζει το τελευταίο διάστημα η Βουλή των Αντιπροσώπων λόγω κορωνοϊού, κατά της διαφθοράς, της διαπλοκής και της ατιμωρησίας με αφορμή το νέο ρεπορτάζ του τηλεοπτικού δικτύου Al Jazeera για το κυπριακό επενδυτικό πρόγραμμα, φωνάζοντας ρυθμικά "ο λαός απαιτεί άμεση παραίτηση".


Οι διαμαρτυρόμενοι, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν μεταξύ άλλων σφυρίχτρες και τύμπανα, απαίτησαν, την παραίτηση του Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη, αλλά και του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.
 
Επίσης, αρκετοί διαμαρτυρόμενοι έπιναν κρασί και κρατούσαν μεγάλα χάρτινα ποτήρια κρασιού αλλά και πανό που ανέγραφε «Αυτή είναι η Κύπρος, cheers» (εις υγείαν).
 
Σε άλλα πανό που κρατούσαν αναγραφόταν, μεταξύ άλλων «Φθάνει πια η διαφθορά», «Αυτή δεν είναι η Κύπρος», «Κύπρος της αγάπης και όχι της απάτης», «Δεν πάει άλλο, όχι στη διαφθορά», «Όχι στους διεφθαρμένους πολιτικούς», «Πωλείται γη, θάλασσα, ουρανός τζαι η ψυσιή μας», «Ένας στους πέντε στα όρια της φτώχειας τζι εσείς καλά κρασιά» και "Ανοίξετε τα οδοφράγματα να μην σας πάρει ο δαίμονας".
 
Σε δηλώσεις του ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Συνεργασίας Πολιτών Γιώργος Περδίκης, που ήταν παρών στην εκδήλωση διαμαρτυρίας, είπε ότι πρόκειται για μια εκδήλωση απλών πολιτών και βρίσκεται στην εκδήλωση ως απλός πολίτης και στηρίζει «το αίτημα για παραίτηση των πολιτικών προσώπων, που έχουν εκθέσει τον κυπριακό λαό με τη στάση τους στο συγκεκριμένο θέμα με τα διαβατήρια για πλήρη κάθαρση αυτής της τεράστιας σκανδαλώδους κατάστασης που δημιουργήθηκε με τις πολιτογραφήσεις».
 
«Πραγματικά έφθασε ο κόμπος στο κτένι», ανέφερε και πρόσθεσε ότι οι πολίτες διαμαρτύρονται για αυτή την κατάσταση της διαφθοράς και της διαπλοκής που υπάρχει στη χώρα μας».
 
Ο κ. Περδίκης είπε ότι το πολιτικό προσωπικό πρέπει να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του, να προχωρήσει σε θεσμικές αλλαγές, και κυρίως σε τομές».
 
«Δεν μας σώζουν οι θεσμικές αλλαγές, πρέπει να γίνουν τομές, να γίνει επανάσταση και αν δεν μπορούν να την κάνουν οι πολιτικοί, φαίνεται θα την κάνουν οι πολίτες την επανάσταση», κατέληξε.
 
Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο δημοσιογράφος του Al Jazeera που έκανε το σχετικό ρεπορτάζ για το κυπριακό επενδυτικό πρόγραμμα και έπαιρνε δηλώσεις από τους διαμαρτυρόμενους και έστελνε στο κανάλι πλάνα από την εκδήλωση.  Ο δημοσιογράφος σε δήλωση του ανέφερε ότι δεν αναμένεται άμεσα νέο ρεπορτάζ του καναλιού σχετικά με το κυπριακό επενδυτικό πρόγραμμα.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 18:16

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.