Δώδεκα νέα περιστατικά COVID-19 ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας την Κυριακή

Δώδεκα νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας την Κυριακή από σύνολο 3.338 εργαστηριακών εξετάσεων με το σύνολο των περιστατικών που έχουν εντοπιστεί στην Κύπρο να φτάνει τα 1.696.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας από 447 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, εντοπίστηκαν 4 κρούσματα.  Το πρώτο εξ αυτών είναι μαθήτρια που φοιτά σε Γυμνάσιο της Επαρχίας Λεμεσού, η οποία ανέφερε πυρετό στις 18/9.  Το 2ο άτομο είναι ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας ο οποίος εντοπίστηκε μετά από επανέλεγχο που έκανε η ομάδα σύμφωνα με τα πρωτόκολλα της ΚΟΠ και της ΟΥΕΦΑ. Τα άλλα 2 άτομα είναι Ρώσοι μόνιμοι κάτοικοι Κύπρου που επέστρεψαν από διακοπές στην Ρωσία στις 25/9. Είχαν μαζί τους αρνητικό τεστ που έκαναν στην Ρωσία στις 23/9, ωστόσο ο ένας παρουσίασε συμπτώματα και επανέλαβαν το τεστ ιδιωτικά.

Από 269 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, εντοπίστηκαν 2 κρούσματα. Το πρώτο άτομο έκανε την εξέταση στο πλαίσιο προεγχειρητικού ελέγχου, αν και στις 25/9 είχε συμπτώματα (βήχα, πυρετό). Το 2ο άτομο είναι επαφή κρούσματος από το cluster της Λάρνακας/Μητρόπολης Κιτίου. Όταν είχε εξεταστεί στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης ήταν αρνητικός, αλλά παραπέμφθηκε από τον γιατρό του για να το επαναλάβει πριν αποδεσμευτεί από την καραντίνα του.

Από 85 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, εντοπίστηκαν 5 κρούσματα. Τα 2 άτομα είναι επαφές από το οικογενειακό περιβάλλον ποδοσφαιριστή του Εθνικού Άχνας. Ένα άτομο είναι επαφή από το επαγγελματικό περιβάλλον ατόμου που έχει ανακοινωθεί ως θετικό στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης των επαφών των ποδοσφαιριστών του Εθνικού Άχνας. Το 4ο άτομο είναι επαφή από το οικογενειακό περιβάλλον ποδοσφαιριστή της Νέας Σαλαμίνας, του οποίου είχαν ανακοινωθεί ως θετικά περιστατικά άλλα δύο άτομα από το οικογενειακό του περιβάλλον. Το 5ο άτομο είναι το 5ο από τους 6 Τσέχους που είχαν έρθει στις 15/9 για εκπαίδευση σε εταιρεία στην Λεμεσό. Στην εξέταση που έκανε στις 22/9 ήταν αρνητικός και του έγινε επανέλεγχος στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης. Δεν έχει συμπτώματα. Το cluster έχει 7 άτομα.

Από 509 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του δειγματοληπτικού εργαστηριακού ελέγχου 3,000 ατόμων στην Επαρχία Λάρνακας, εντοπίστηκε 1 κρούσμα. Πρόκειται για ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται στην ΑΣΙΛ Λύσης, ο οποίος είχε εμφανίσει το σύμπτωμα της καταρροής.
 
Όπως αναφέρεται διεκπεραιώθηκαν επίσης οι ακόλουθες εργαστηριακές εξετάσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος:
 
Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων, ολοκληρώθηκαν 1.678 εργαστηριακές εξετάσεις.

Από δείγματα που λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, διεκπεραιώθηκαν 124 εργαστηριακές εξετάσεις.

Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου δομών μεταναστών, διεκπεραιώθηκαν 78 εργαστηριακές διαγνώσεις.

Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου μαθητών, εκπαιδευτικών και προσωπικού σχολικών μονάδων, ολοκληρώθηκαν 148 εργαστηριακές διαγνώσεις.
 
«Συνεπώς και με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 1.696», προστίθεται.

Επιπρόσθετα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται συνολικά 17 άτομα θετικά στον ιό SARS-CoV-2, τέσσερα εκ των οποίων στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, καταλήγει η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 18:35

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Μονόωρη στάση εργασίας αυτή την ώρα στο ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.