Σε στασιμότητα οι συνομιλίες στο Υπουργείο Εργασίας για απεργία στα λεωφορεία Λευκωσίας και Λάρνακας

Σε στασιμότητα φαίνεται να βρίσκονται στο Υπουργείο Εργασίας, οι συνομιλίες μεταξύ των Συντεχνιών του προσωπικού της εταιρείας LPT (Larnaca Public Transport) και NPT (Nicosia Public Transport) με στόχο τη λήξη των απεργιακών μέτρων που άρχισαν σήμερα οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία Λάρνακας και Λευκωσίας.

Σήμερα το πρωί κλήθηκαν εκτάκτως στη Μεσολαβητική Υπηρεσία του Υπουργείου Εργασίας, αντιπρόσωποι τόσο της Cyprus Public Transport (CPT) όσο και των Συντεχνιών, ωστόσο πληροφορίες του ΚΥΠΕ από την εργοδοτική πλευρά και από την  πλευρά των εργαζομένων αναφέρουν ότι «οι συνομιλίες βρίσκονται σε στασιμότητα».
 
Υπενθυμίζεται ότι σε χθεσινοβραδινή ανακοίνωση τους οι Συντεχνίες ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ-ΠΕΟ, ΟΜΕΠΕΓΕ-ΣΕΚ , ΔΕΕ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΕΟΚ  ανέφεραν ότι «η εταιρεία LPT (Larnaca Public Services and Operations Limited) για δεύτερο συνεχόμενο μήνα δεν καταβάλλει ορθά τη μισθοδοσία των εργαζόμενων και υπαναχωρεί από σε ουσιώδη ζητήματα στα οποία είχε υπάρξει συμφωνία. Οι υπαναχωρήσεις αυτές καθιστούν αναγκαία τη λήψη μέτρων για προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων» προστίθεται στην ανακοίνωση εξαγγέλλοντας ταυτόχρονα απεργία από τις πέντε σήμερα το πρωί.
 
Απεργία λόγω μη καταβολής όλων των δεδουλευμένων των εργαζομένων στην εταιρεία Nicosia Public Transport ανακοίνωσαν τη Δευτέρα και οι συντεχνίες ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ – ΠΕΟ και ΟΜΕΠΕΓΕ-ΣΕΚ.
 
Από την πλευρά της η Cyprus Public Transport σε ανακοίνωση της αναφέρει μεταξύ άλλων ότι δεν είχε καμία επίσημη ειδοποίηση σχετικά με την απεργία που διεξάγεται από τις συντεχνίες των υπαλλήλων της NPT (Nicosia Public Transport) και της LPT (Larnaca Public Services and Operations Limited), προσθέτοντας πως θεωρεί ότι αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι «μια τεράστια αδικία» για την εταιρεία, αφού «πραγματοποιείται απεργία χωρίς να έχουμε ενημερωθεί για τα υποτιθέμενα προβλήματα που υπάρχουν».

Η Cyprus Public Transport αναφέρει στην ανακοίνωση της ότι είναι στη διάθεσή των συντεχνιών για να συζητήσουν «με κατανόηση και πνεύμα συνεργασίας τα προβλήματα, με στόχο να τα επιλύσουμε», ενώ απολογείται στο επιβατικό κοινό για οποιαδήποτε ταλαιπωρία.

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΑΓΚ)

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 19:03

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.