Έκτακτη σύσκεψη τη Δευτέρα με αφορμή την εκδήλωση διαμαρτυρίας στο Προεδρικό Μέγαρο

Έκτακτη σύσκεψη στο Αρχηγείο Αστυνομίας θα πραγματοποιηθεί, ενδεχομένως αύριο, Δευτέρα, με αφορμή την εκδήλωση μεγάλου αριθμού ατόμων που πραγματοποιήθηκε χθες έξω από το Προεδρικό Μέγαρο και κατά την οποία παραβιάστηκε η νομοθεσία περί λοιμοκάθαρσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στην παρουσία της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Έμιλυς Γιολίτη.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου είπε ότι επειδή απασχολεί την Αστυνομία έντονα το συγκεκριμένο θέμα θα πραγματοποιηθεί ενδεχομένως αύριο, σε ώρα που θα καθοριστεί αργότερα, έκτακτη σύσκεψη στο Αρχηγείο Αστυνομίας που θα επικεντρωθεί σε δύο θέματα.
 
Το πρώτο θέμα, σύμφωνα με τον κ. Ανδρέου, θα είναι πως θα χειριστούν τα πρόσωπα που έχουν παραβιάσει τη νομοθεσία περί λοιμοκάθαρσης.
 
Συγκεκριμένα, ο κ. Ανδρέου εξήγησε ότι θα πρέπει να εξεταστεί ένας δίκαιος τρόπος και μια σωστή διαδικασία να καταγγελθούν όλοι όσοι παραβίασαν τη νομοθεσία στην συγκεκριμένη εκδήλωση και πρόσθεσε ότι εάν θεωρηθεί αναγκαίο θα ζητήσουμε και τη γνώμη της Γενικής Εισαγγελίας.
 
Επίσης, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας είπε ότι το δεύτερο θέμα που θα απασχολήσει την σύσκεψη θα είναι η αποτροπή με τη λήψη διάφορων μέτρων εκδηλώσεων που ενδεχομένως να γίνουν ή προγραμματίζονται να γίνουν κατά τη διάρκεια που βρίσκονται σε ισχύ τα σχετικά διατάγματα.
 
Αναφορικά με την εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό, το απόγευμα του Σαββάτου, ο κ. Ανδρέου είπε ότι λόγω του μεγάλου αριθμού προσώπων που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση ήταν πάρα πολύ δύσκολο για την Αστυνομία, υπό τις περιστάσεις, να προχωρήσει επί τόπου είτε σε συλλήψεις, είτε σε καταγγελίες, γιατί θα προκαλούνταν μεγαλύτερα προβλήματα.
 
Πρόσθεσε ότι για την συγκεκριμένη εκδήλωση η Αστυνομία στάθμισε όλα τα ενδεχόμενα, τα οποία αφορούν μεταξύ άλλων λόγους δημοσίου συμφέροντος και ασφάλειας.
 
Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΑΓΚ)

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 19:09

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.