Υπό κράτηση δύο άτομα ως ύποπτα για υπόθεση κατοχής και κυκλοφορίας παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης επτά ημερών εναντίον δύο ατόμων ηλικίας 59 και 80 ετών για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις κυκλοφορίας και κατοχής παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων των 50 ευρώ, εξασφάλισης αγαθών με ψευδείς παραστάσεις, απόπειρας εξασφάλισης αγαθών με ψευδείς παραστάσεις, κλοπής και συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, αδικήματα που διαπράχθηκαν μεταξύ 25 - 27 Αυγούστου στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, χθες διενεργήθηκαν έρευνες από μέλη του ΤΑΕ Αμμοχώστου στις κατοικίες των δύο ατόμων στην επαρχία Αμμοχώστου. Οι έρευνες έγιναν μετά από στοιχεία που προέκυψαν κατά τη διερεύνηση καταγγελιών που υπέβαλαν δύο πολίτες στην Αστυνομία και αφορούσαν στην κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων των 50 ευρώ.

Συγκεκριμένα, ιδιοκτήτρια περιπτέρου στη Σωτήρα κατήγγειλε χθες στο ΤΑΕ Αμμοχώστου ότι, ανάμεσα στις εισπράξεις του περιπτέρου που έγιναν την περασμένη Τρίτη, 25 Αυγούστου, εντόπισε ένα χαρτονόμισμα αξίας 50 ευρώ, το οποίο ήταν πλαστό.

Λίγο νωρίτερα, ιδιοκτήτης εστιατορίου στο Λιοπέτρι κατήγγειλε στο ΤΑΕ ότι, την περασμένη Τρίτη μετέβηκε στο εστιατόριο του 59χρονος, ο οποίος του έδωσε ένα χαρτονόμισμα των 50 ευρώ, ζητώντας να του το αλλάξει με χαρτονομίσματα μικρότερης αξίας.

Ο παραπονούμενος αντάλλαξε με τον 59χρονο, το χαρτονόμισμα των 50 ευρώ με άλλα χαρτονομίσματα, ωστόσο στη συνέχεια, μετά από έλεγχο διαπίστωσε ότι το χαρτονόμισμα που ήταν πλαστό.

Τα μέλη της Αστυνομίας παρέλαβαν από τους δύο παραπονούμενους τα δύο χαρτονομίσματα για εξετάσεις, ενώ όπως προκαταρκτικά διαπιστώθηκε, τα δύο χαρτονομίσματα έφεραν τον ίδιο σειριακό αριθμό V 1 5 2 9 4 1 3 5 7 6 8.

Εναντίον του 59χρονου εκδόθηκε Δικαστικό ένταλμα σύλληψης, βάσει του οποίου αυτός συνελήφθη λίγο μετά τις 6.30 χθες το απόγευμα. Ακολούθησε έρευνα στην οικία του, κατά την οποία ο ίδιος παρέδωσε στα μέλη της Αστυνομίας τρία χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, αναφέροντας πως αυτά είναι πλαστά.

Δικαστικό ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε και εναντίον του 80χρονου, στη βάση μαρτυρίας που προέκυψε κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης. Αυτός συνελήφθη λίγο μετά τις 11 χθες βράδυ ενώ στην οικία του, μετά από έρευνα, μέλη του ΤΑΕ Αμμοχώστου εντόπισαν και κατακράτησαν για εξετάσεις, 78 χαρτονομίσματα των 50 ευρώ.

Μερικά από τα χαρτονομίσματα έφεραν τον ίδιο σειριακό αριθμό V15294135768, ενώ διερευνάται κατά πόσο και τα υπόλοιπα χαρτονομίσματα που παραλήφθηκαν, είναι πλαστά.

Οι δύο ύποπτοι τέθηκαν υπό κράτηση διερεύνηση υπόθεσης κατοχής και κυκλοφορίας παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων, εξασφάλισης αγαθών με ψευδείς παραστάσεις, απόπειρας εξασφάλισης αγαθών με ψευδείς παραστάσεις, κλοπής και συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος.

Σήμερα το πρωί οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου το οποίο εξέδωσε εναντίον τους διάταγμα κράτησης επτά ημερών.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Αμμοχώστου.

Εν τω μεταξύ ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει ότι «παρά το γεγονός πως η συγκεκριμένη υπόθεση πιστεύεται ότι είναι μεμονωμένη, εντούτοις η Αστυνομία καλεί το κοινό να είναι προσεκτικό στις συναλλαγές και αγοραπωλησίες του. Ιδιαίτερη προσοχή συστήνεται όταν γίνονται συναλλαγές ή αγοραπωλησίες με χαρτονομίσματα μεγάλης χρηματικής αξίας, τόσο σε ευρώ όσο και σε ξένο συνάλλαγμα, ενώ οποιαδήποτε ανταλλαγή συναλλάγματος πρέπει να γίνεται σε αδειοδοτημένα ιδρύματα».

Περαιτέρω, σημειώνεται στην ανακοίνωση «σε περίπτωση που γίνει αντιληπτό οτιδήποτε το ύποπτο, προτρέπεται το κοινό να επικοινωνεί με την Αστυνομία στο τηλέφωνο 1460 της Γραμμής του Πολίτη ή με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό».

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 19:10

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
06:56
Μεσολαβητικός ο ρόλος της Μόσχας μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, δηλώνει ο Σεργκέι Λάβροφ
06:45
Πορεία στα κατεχόμενα για τα 24 παιδιά που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των σεισμών στην Τουρκία
06:41
Βαφεάδης: Προθεσμία μέχρι την Τρίτη να ετοιμαστεί η εγγυητική για την ανάπτυξη στη Λάρνακας
06:13
Υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών
05:50
Ιράκ: Ισχυρή έκρηξη σε βάση φιλοϊρανικών παραστρατιωτικών δυνάμεων
05:40
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες επηρεάζουν περιοχές της χώρας
05:29
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
05:18
19 Απριλίου
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.