Η Αστυνομία εντοπίζει τεκμήρια στην υπόθεση φόνου εκ προμελέτης 64χρονου στα Λεύκαρα

Καρπούς άρχισαν να αποδίδουν οι έρευνες των ανακριτών του ΤΑΕ Λάρνακας για την υπόθεση του φόνου εκ προμελέτης του Frederic George Clifford Brian, 64 ετών από τα Λεύκαρα, που διαπράχθηκε στις 9 Αυγούστου, για την οποία τελεί από χθες υπό οκταήμερη κράτηση ο γιος του ηλικίας 25 ετών. 



Σήμερα ο 25χρονος εξετάστηκε από κυβερνητικό ψυχίατρο ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, αποφάνθηκε ότι έχει πλήρη συναίσθηση και είναι σε θέση να παρακολουθήσει την δικαστική διαδικασία που θα ξεκινήσει εναντίον του αμέσως μόλις οι ανακριτές συμπληρώσουν το φάκελο της υπόθεσης.

Επίσης σήμερα εντοπίστηκαν, καθ’ υπόδειξη του νεαρού, τα ρούχα και το πορτοφόλι του 64χρονου τα οποία πήρε μαζί του ο νεαρός φεύγοντας από το υποστατικό όπου διέμενε ο πατέρας του, μετά την διάπραξη του αδικήματος, σε μια προσπάθεια να φανεί πως το έγκλημα έγινε μετά από ληστεία.

Ο νεαρός συνεργάζεται με την Αστυνομία και καθ’ υπόδειξη του, εντοπίστηκε και παραλήφθηκε χθες ως τεκμήριο, το μαχαίρι με το οποίο φέρεται να σκότωσε τον πατέρα του.

Η Αστυνομία αναμένει ακόμα έκθεση του Γραφείου Ευημερίας για τα προβλήματα βίας που φαίνεται να υπήρχαν στην οικογένεια, που αποτελείται από πέντε παιδιά, τρία αγόρια και δύο κορίτσια, ένα εκ των οποίων ηλικίας 15 ετών τελεί υπό την επίβλεψη του Γραφείου και διαμένει σε Στέγη.

Σε θεληματική του κατάθεση ο 25χρονος παραδέχθηκε πως γύρω στις τρεις τα ξημερώματα της 9ης Αυγούστου μετέβη πεζός στο υποστατικό όπου διέμενε ο πατέρας του και τον σκότωσε με τη χρήση μαχαιριού.

Ταυτόχρονα εξήγησε τους λόγους για τους οποίους δολοφόνησε τον πατέρα του, οι οποίοι σχετίζονται, όπως είπε, με οικογενειακά προβλήματα που είχαν τα μέλη της οικογένειας με τον 64χρονο, τα τελευταία χρόνια.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι ο λόγος που προέβη στο έγκλημα ήταν επειδή πληροφορήθηκε ότι ο 64χρονος ζητούσε την επιμέλεια της ανήλικης αδελφής του την οποία κατέχει το Γραφείο Ευημερίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΚΥΠΕ, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης και συμπλήρωσης του φακέλου, οι ανακριτές αναμένεται να λάβουν περίπου 30 καταθέσεις από τον τόπο διαμονής, το φιλικό, οικογενειακό και επαγγελματικό περιβάλλον του υπόπτου.

Ακόμα θα εξεταστεί εκ νέου η σκηνή και θα ληφθούν τεκμήρια, θα γίνουν εξετάσεις για εντοπισμό κλειστών κυκλωμάτων ώστε να διαπιστωθούν οι κινήσεις του υπόπτου πριν και μετά την διάπραξη του εγκλήματος, ενώ θα γίνει υπόδειξη σκηνών από τον 25χρονο και υπόδειξη της διαδρομής που ακολούθησε πριν και μετά την διάπραξη του αδικήματος.

Σύμφωνε με το ιστορικό της υπόθεσης, η Αστυνομία εντόπισε την Κυριακή το μεσημέρι, σε λυόμενο υποστατικό στα Λεύκαρα όπου έμενε τα τελευταία 7 χρόνια, τον 64χρονο σε κατάσταση προχωρημένης σήψης, με τρύπες στην ωμοπλάτη του, κάτι που ήγειρε στους ανακριτές την υποψία ότι επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια.

Στη σκηνή κλήθηκαν οι Ιατροδικαστές Σοφοκλής Σοφοκλέους, Νικόλας Χαραλάμπους και Ορθόδοξος Ορθοδόξου και μαζί με την Αστυνομία προέβησαν σε αυτοψία, ενώ το βράδυ διενεργήθηκε η νενομισμένη νεκροτομή στη σορό του θύματος η οποία κατέδειξε ότι ο θάνατος του προήλθε από πέντε τραύματα στην ραχιαία χώρα που προκλήθηκαν από νήσσον και τέμνον όργανο.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 19:13

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
09:10
G7: Οι ΗΠΑ προσπαθούν να συσπειρώσουν τους Ευρωπαίους απέναντι στην Κίνα
09:06
Το Ισραήλ συμφώνησε να λάβει υπόψη τις ανησυχίες των ΗΠΑ για τη Ράφα
09:00
Παπαδόπουλος: Δεν υπάρχουν στοιχεία για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ από τις βάσεις
08:45
H Tεχεράνη υποστηρίζει ότι δεν υπέστη πυραυλική επίθεση από το Ισραήλ
08:13
Αμερικανικά ΜΜΕ για την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν
07:59
Μεγάλη αύξηση στη διεθνή τιμή του πετρελαίου
07:41
Ιράν: Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην επαρχία Ισφαχάν είναι απόλυτα ασφαλείς
07:36
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
06:13
Αμερικανικό βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας για την ένταξη της Παλαιστίνης ως κράτους πλήρους μέλους στον ΟΗΕ
06:05
Συναγερμός στη Μέση Ανατολή: Έλαβε χώρα η αντεπίθεση του Ισραήλ
05:45
18 Απριλίου
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.