Υποχρεωτική η επανάληψη εξέτασης COVID-19 για επιβάτες από χώρες Κατηγορίας Γ, λέει το Υπ. Υγείας

Πολίτες που αφικνούνται από χώρες που εμπίπτουν στην Κατηγορία Γ θα πρέπει υποχρεωτικά να υποβάλλονται σε μοριακή εξέταση για τη νόσο COVID-19, 48 ώρες πριν τη λήξη του αυτοπεριορισμού τους, με ιδία έξοδα, ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Υγείας.

Το Υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι στο πλαίσιο της στρατηγικής που εφαρμόζει η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση και τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού για τον περιορισμό της εισαγωγής περιστατικών COVID-19 από τις πύλες εισόδου και με βάση την επιδημιολογική εικόνα των διαφόρων χωρών, η οποία επαναξιολογήθηκε από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Ελέγχου Λοιμωδών Νοσημάτων ως προς τη νόσο COVID-19, και σύμφωνα με το Διάταγμα του Υπουργού Υγείας, Αρ. 37, ημερομηνίας 12 Αυγούστου 2020, καθορίζονται τα ακόλουθα:

Οι πολίτες που αφικνούνται από χώρες που εμπίπτουν στην Κατηγορία Γ θα πρέπει υποχρεωτικά να υποβάλλονται σε μοριακή εξέταση για τη νόσο COVID-19, 48 ώρες πριν τη λήξη του αυτοπεριορισμού τους, με ιδία έξοδα.

Σημειώνει ότι το αποτέλεσμα της εργαστηριακής εξέτασης πρέπει να αποστέλλεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]. Νοείται ότι ο αυτοπεριορισμός τερματίζεται εφόσον το αποτέλεσμα της επαναληπτικής εργαστηριακής εξέτασης είναι αρνητικό.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το περί Λοιμοκαθάρσεως Διάταγμα (Αρ. 30, παράγραφος 2.8 (α)) του 2020, επιτρέπεται η είσοδος στη Δημοκρατία από χώρες Κατηγορίας Γ μόνο καθορισμένων κατηγοριών πολιτών που μπορούν να επιλέξουν να υποβληθούν σε διαγνωστικό έλεγχο για την νόσο COVID-19 κατά την άφιξή τους στην Κύπρο ή να έχουν μαζί τους πιστοποιητικό RT-PCR COVID-19 με αρνητικό αποτέλεσμα το αργότερο 72 ώρες προ της αναχώρησης. Αν η περίοδος διαμονής τους στη Δημοκρατία υπερβαίνει τις 4 μέρες, τα πρόσωπα αυτά οφείλουν να παραμένουν σε καθεστώς περιορισμού για 14 μέρες.

Σημειώνεται ότι η ανώτατη τιμή χρέωσης για τη διενέργεια της εργαστηριακής εξέτασης καθορίστηκε στα €85. Διευκρινίζεται ότι η μόνη αποδεκτή και εγκεκριμένη μέθοδος διερεύνησης της νόσου COVID-19 είναι η διαγνωστική μεθοδολογία που ανιχνεύει το γενετικό υλικό του ιού (RT-RCR), και διενεργείται σε ιδιωτικά Κλινικά Εργαστήρια που έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία επαλήθευσης της μεθοδολογίας τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 19:30

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
18:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
18:00
Βουλή: Με έντονες επικρίσεις εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ
17:59
Μετά την ένταξή της στο ΝΑΤΟ, η Σουηδία θα στείλει τάγμα στη Λετονία
17:47
Στήριξη στην επανέναρξη των συνομιλιών, εξέφρασαν ε/κ και τ/κ κόμματα
17:29
Ανακαλούνται όλες οι άδειες για χρήση πυροτεχνημάτων -Δεν θα εκδίδονται νέες...
17:24
Γάζα: Οι παλαιστινιακές αρχές ζητούν τη διενέργεια έρευνας για τους ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας
17:03
Οκτώ χρόνια φυλάκιση σε προπονητή για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων αθλητριών
15:21
Συνελήφθη επιχειρηματίας για την πυρκαγιά στην επαρχία Πάφου
15:00
Καμία ένσταση εναντίον υποψήφιων Ευρωβουλευτών
14:43
Μαρία Ζαχάροβα: Αν αναπτυχθούν πυρηνικά όπλα στην Πολωνία, θα αποτελέσουν θεμιτούς στόχους
14:34
Ρωσία: Εικοσιεξάχρονος καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια κάθειρξης για "εσχάτη προδοσία"
13:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.