Ν. Κλεάνθους: Υποβαθμισμένη φέτος η διέλευση των Τ/κ

Υποβαθμισμένη ήταν φέτος η διέλευση των Τουρκοκυπρίων για τον θύλακα των Κοκκίνων, σύμφωνα με τον πρόεδρο του κοινοτικού συμβουλίου Κάτω Πύργου Τηλλυρίας Νίκο Κλεάνθους.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ.Κλεάνθους ανέφερε πως “η διέλευση των Τουρκοκυπρίων φέτος, ήταν πολύ μειωμένη και τα 26 λεωφορεία που διήλθαν ουσιαστικά ήταν άδεια”.

Σήμερα συνέχισε, έχουν περάσει περί τα 300 περίπου άτομα για τον θύλακα των Κοκκίνων μέσω του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας με 26 λεωφορεία , ενώ δύο ελικόπτερα προσγειώθηκαν μεταφέροντας την τουρκοκυπριακή ηγεσία και στρατιωτικούς για τους `εορτασμούς` για τον βομβαρδισμό της Τηλλυρίας.

Για μας συνέχισε, είναι μέρα μνήμης και τιμής για αυτούς που έδωσαν την ζωή τους για να μείνει αυτός ο τόπος ελεύθερος, για αυτούς που αγωνίστηκαν, όπως και για όλους τους κατοίκους της περιοχής οι οποίοι συνεχίζουν να είναι εδώ και να κρατηθούν στην περιοχή τους.

Μια περιοχή είπε ο κ. Κλεάνθους, η οποία υποφέρει τα πάνδεινα από το 1964 και δυστυχώς βρίσκεται σε μια πολύ άσχημη κατάσταση μέχρι τις μέρες μας, μια περιοχή που κινδυνεύει με αφανισμό λόγω της αστυφιλίας και που δυστυχώς έχει παραμείνει στην αφάνεια .

Ο κ. Κλεάνθους αναφέρθηκε και σε αναφορά Έλληνα καθηγητή που επισκέφτηκε την περιοχή πέρσι, ότι η περιοχή έπρεπε να αποτελεί πρότυπο ανάπτυξης για την Κύπρο και πως όλη η ανάπτυξη της Κύπρου έπρεπε να ξεκινά απ’ αυτή την περιοχή.
Δυστυχώς είπε ο κοινοτάρχης Κάτω Πύργου Τηλλυρίας, εκτός από την Τουρκία, κανείς άλλος, δεν αναγνώρισε την στρατηγική θέση της περιοχής η οποία θα μπορούσε να αποτελέσει πηγή ανάπτυξης και προόδου για όλη την Κύπρο .

Σύμφωνα με τον κ. Κλεάνθους κάθε χρόνο μεταφέρονταν οδικώς, μέσω του οδοφράγματος του Λιμνίτη περισσότεροι από χίλιοι Τουρκοκύπριοι με ογδόντα και πλέον λεωφορεία. Οι εκδηλώσεις στα Κόκκινα αναμένεται να ολοκληρωθούν νωρίς το απόγευμα οπότε και θα επιστρέψουν και πάλιν μέσω του οδοφράγματος του Λιμνίτη, κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 19:36

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Δέκα κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για καθεστώς Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
17:42
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
ΓΓ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Κυβ.Εκπρόσωπος: Δεν δόθηκε άδεια για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
16:58
Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο
16:52
Κυρώσεις ΕΕ κατά εποίκων για βία κατά Παλαιστινίων
16:37
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
16:20
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.