Παραδίδεται το Σάββατο στην κυκλοφορία το τμήμα Δ’ του έργου ανάπλασης της Κυριάκου Μάτση

Ολοκληρώθηκε και παραδίδεται το Σάββατο 8 Αυγούστου 2020 στην κυκλοφορία για οχήματα το τμήμα Δ’ του έργου ανάπλασης της Κυριάκου Μάτση που αφορά το τμήμα του δρόμου από τη συμβολή του με την οδό Γλαύκου μέχρι τη συμβολή του με την οδό Σάμου, καθώς και η συμβολή της Κυριάκου Μάτση με την οδό Στέλιου Μαυρομάτη.


Ανακοίνωση του Δήμου Λευκωσίας αναφέρει ότι «συνεχίζονται, στο μεταξύ, με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες ανάπλασης των πεζοδρομίων που εφάπτονται των πιο πάνω δρόμων, όπως και οι εργασίες στο τμήμα Α’ της λεωφόρου Κυριάκου Μάτση, από τον κυκλικό κόμβο του Προεδρικού (πλατεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) μέχρι και την συμβολή με την οδό Στ. Μαυρομμάτη».

Το έργο επισκέφτηκε σήμερα ο Δήμαρχος Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, ο οποίος εξέφρασε ιδιαίτερη ικανοποίηση για την ολοκλήρωση των εργασιών εντός των χρονοδιαγραμμάτων.

Ο Δήμαρχος συνομίλησε με καταστηματάρχες της περιοχής και κατοίκους, τους οποίους ευχαρίστησε για την κατανόηση που επέδειξαν.

«Το έργο της ανάπλασης της Κυριάκου Μάτση βρίσκεται ψηλά στις προτεραιότητες του Δήμου Λευκωσίας αφού στοχεύει στην αναβάθμιση της ασφάλειας, της λειτουργικότητας και της αισθητικής της πολυσύχναστης αυτής λεωφόρου», ανέφερε ο Δήμαρχος Λευκωσίας.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην προσβασιμότητα σημειώνοντας ότι το έργο διευκολύνει την ασφαλή διακίνηση όλων των συμπολιτών μας, πεζών και ατόμων με αναπηρίες (ΑμεΑ).

Ο κ. Γιωρκάτζης, είπε ακόμη, ότι η νέα επίστρωση, η αστική επίπλωση και ο φωτισμός υψηλής απόδοσης – χαμηλής κατανάλωσης τύπου LED – καθώς και η υπογειοποίηση και βελτίωση όλων των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας αναβαθμίζουν τη λειτουργικότητα και την αισθητική του αστικού περιβάλλοντος.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «ο αρχικός προγραμματισμός του έργου προνοούσε την έναρξη των εργασιών στο Τμήμα Α’ μετά την ολοκλήρωση των εργασιών στο Τμήμα Δ’».

Υπενθυμίζεται ότι οι εργασίες στο Τμήμα Δ’ είχαν ανασταλεί λόγω των κυβερνητικών αποφάσεων και διαταγμάτων για αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Με την άρση των περιοριστικών μέτρων, κρίθηκε σκόπιμο όπως μέρος των κατασκευαστικών εργασιών του Τμήματος Α’ αρχίσουν παράλληλα με τις εργασίες στο Τμήμα Δ’ ώστε ένα σημαντικό κομμάτι του έργου υλοποιηθεί εντός της καλοκαιρινής περιόδου οπότε η κυκλοφοριακή κίνηση είναι αισθητά μειωμένη.

Όπως σημειώνεται, «ο χαρακτήρας της λεωφόρου θα παραμείνει ως έχει με τα ψηλά κυπαρίσσια ενώ προγραμματίζεται παράλληλα η ενίσχυση του πρασίνου με τη φύτευση μεγάλου αριθμού νέων δέντρων και θάμνων».

Επίσης, «με το άνοιγμα των τμημάτων οι οδηγοί θα μπορούν να διακινούνται στο μεγαλύτερο κομμάτι του δρόμου».

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 19:37

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων επιστρέφει το Ισραήλ
16:25
Καμπανάκι πνευμονολογικής για τη σκόνη
16:10
Πρόεδρος: Αξιοποίηση της θετικής προβολής της Κύπρου για επίτευξη του στόχου της επανένωσης
16:00
Τατζικιστάν: Εννέα συλλήψεις για εμπλοκή στη φονική επίθεση στη Μόσχα
15:23
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.