Δεν απαιτείται πιστοποιητικό για COVID-19 για παιδιά μέχρι 12 ετών που φτάνουν στην Κύπρο

Επεξηγήσεις ως προς το τί προνοείται για τους επιβάτες προερχόμενους από τις χώρες της κάθε κατηγορίας δίδει με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Υγείας, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως για τα παιδιά ηλικίας 12 ετών και κάτω, ανεξάρτητα από την κατηγορία στην οποία εμπίπτει η χώρα προέλευσής τους, δεν απαιτείται η διενέργεια εργαστηριακής εξέτασης στα αεροδρόμια της Κύπρου, ούτε η προσκόμιση πιστοποιητικού αρνητικού τεστ από τη χώρα προέλευσής τους.



Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως για επιβάτες προερχόμενους από τις χώρες της Κατηγορίας Α, δεν απαιτείται η προσκόμιση πιστοποιητικού εργαστηριακού ελέγχου COVID-19, αλλά ούτε και αυτοπεριορισμός. Οι επιβάτες δύναται να υποβληθούν σε εργαστηριακή εξέταση κατά την άφιξή τους στο πλαίσιο δειγματοληπτικών ελέγχων που πραγματοποιεί το Υπουργείο Υγείας στα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου. Σε αυτή την περίπτωση, οφείλουν να παραμείνουν σε αυτοπεριορισμό μέχρι την έκδοση του αποτελέσματος.

Σε ό,τι αφορά στους επιβάτες που αφικνούνται από τις χώρες της Κατηγορίας Β, απαιτείται να έχουν προβεί σε εργαστηριακό έλεγχο το αργότερο 72 ώρες προ της αναχώρησης και να προσκομίσουν Πιστοποιητικό, που να αποδεικνύει αρνητική εξέταση PCR για τον ιό.

Μεταξύ άλλων, οι Κύπριοι πολίτες και οι μόνιμα διαμένοντες στη Δημοκρατία που φτάνουν από τις χώρες της Κατηγορίας Β, έχουν την επιλογή να πραγματοποιήσουν τη μοριακή εξέταση κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο. Το κόστος της εργαστηριακής εξέτασης στο αεροδρόμιο ανέρχεται στα €60 και καλύπτεται από τους ίδιους τους επιβάτες. Τονίζεται ότι τα άτομα αυτά οφείλουν να παραμείνουν σε αυτοπεριορισμό μέχρι την έκδοση του αποτελέσματος.

Οι επιβάτες από χώρες της Κατηγορίας Β δύνανται να υποβληθούν σε εργαστηριακή εξέταση στο πλαίσιο του δειγματοληπτικού ελέγχου που πραγματοποιεί το Υπουργείο Υγείας στα Αεροδρόμια.
 
Τέλος, από τις χώρες που περιλαμβάνονται στην Κατηγορία Γ, και σύμφωνα με το Διάταγμα του Υπουργού Υγείας (Αρ. 30), επιτρέπεται η είσοδος στη Δημοκρατία μόνο σε καθορισμένες κατηγορίες πολιτών, που μπορούν να επιλέξουν να υποβληθούν σε διαγνωστικό έλεγχο για την νόσο COVID-19 κατά την άφιξή τους στην Κύπρο ή να έχουν μαζί τους πιστοποιητικό RT-PCR COVID-19 με αρνητικό αποτέλεσμα το αργότερο 72 ώρες προ της αναχώρησης. Τονίζεται ότι τα άτομα αυτά θα πρέπει να παραμείνουν αυστηρά σε καθεστώς αυτοπεριορισμού για 14 ημέρες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 19:39

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.