Επιπρόσθετα μέτρα για αντιμετώπιση κορωνοϊού αποφάσισε ο Δήμος Λεμεσού

Με εντατικοποίηση των ελέγχων και των ψεκασμών δημοτικών και δημόσιων χώρων και κλείσιμο παιδότοπων, ο Δήμος Λεμεσού επιχειρεί να συνδράμει στην προσπάθεια για αντιμετώπιση των αυξημένων περιστατικών κορωνοϊού στην πόλη.


Σε έκτακτη συνεδρία του δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε υπό μορφή τηλεδιάσκεψης, ο Δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισαν την ενίσχυση των συνεργείων του Δήμου, με στόχο την αποτελεσματικότερη επιτήρηση, σε συνεργασία με την Αστυνομία και τις Υγειονομικές Υπηρεσίες του κράτους, των μέτρων που ανακοινώθηκαν από τον Υπουργό Υγείας.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, αποφασίστηκαν μέτρα που θα είναι υποβοηθητικά και υποστηρικτικά των όσων άλλων μέτρων ισχύουν.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε εντατικοποίηση των ψεκασμών, τόσο δημοτικών και δημοσίων χώρων, όσο και χώρων που αποτελούν εστίες μετάδοσης του ιού (π.χ στάσεις λεωφορείων, κάδοι σκυβάλων κ.α) και αναστολή λειτουργίας παιδότοπων στην Επίχωση, στο Δημόσιο Κήπο και στις δημόσιες πλατείες Αναγέννησης και Φιλελλήνων.

Εξάλλου, προστίθεται θα ληφθούν μέτρα ρύθμισης διακίνησης πεζών στην Επίχωση με πινακίδες και διαχωριστική λωρίδα, θα υπάρχουν αυστηρότερα μέτρα και σχολαστική επιτήρηση σε όλες τις ανοικτές εκδηλώσεις του Δήμου με εφαρμογή των όσων προνοούνται στα σχετικά πρωτόκολλα και τέλος, «πολύ αυστηρή επιτήρηση των λαϊκών αγορών».

Ο Δήμος Λεμεσού διευκρινίζει ότι παρακολουθεί πολύ στενά την κατάσταση και ανάλογα με τις εξελίξεις θα λαμβάνει και τα ενδεικνυόμενα μέτρα σε συνεννόηση πάντα με τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Τέλος, το Δημοτικό Συμβούλιο στέλνει μήνυμα ευθύνης και συστράτευσης όλων, στην προσπάθεια αναχαίτισης της περαιτέρω εξάπλωσης του ιού.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 19:45

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Γάζα: Οι παλαιστινιακές αρχές ζητούν τη διενέργεια έρευνας για τους ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας
17:03
Οκτώ χρόνια φυλάκιση σε προπονητή για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων αθλητριών
15:21
Συνελήφθη επιχειρηματίας για την πυρκαγιά στην επαρχία Πάφου
15:00
Καμία ένσταση εναντίον υποψήφιων Ευρωβουλευτών
14:43
Μαρία Ζαχάροβα: Αν αναπτυχθούν πυρηνικά όπλα στην Πολωνία, θα αποτελέσουν θεμιτούς στόχους
14:34
Ρωσία: Εικοσιεξάχρονος καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια κάθειρξης για "εσχάτη προδοσία"
13:57
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
13:00
Κατέρρευσε ο κυβερνητικός συνασπισμός του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας και των Πρασίνων
11:54
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
11:22
Επιχείρηση εναντίον του νοτίου Λιβάνου εξαπέλυσε το Ισραήλ
11:08
Αρχίζει ποινική διερεύνηση για στημένους αγώνες ποδοσφαίρου
10:47
Κατάρριψη μη επανδρωμένου αεροσκάφους από τη φρεγάτα Ύδρα
10:41
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.