Υπό κράτηση οι επτά από τους εννέα κατηγορούμενους στην υπόθεση φόνου στην Χλώρακα

Υπό κράτηση θα παραμείνουν οι επτά από τους εννέα μέχρι στιγμής κατηγορούμενους για την υπόθεση φόνου στην Χλώρακα με θύμα 20χρονο.

Ενώπιον του μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στην Πάφο προσήχθησαν σήμερα οι κατηγορούμενοι 1,2,3,7 και 8 για την υπόθεση φόνου εκ προμελέτης σε βάρος 20χρονου στη Χλώρακα, που διαπράχθηκε την Παρασκευή 10 Απριλίου του 2020.

Το Δικαστήριο εξέδωσε σήμερα την απόφαση του για το θέμα της κράτησης των κατηγορουμένων, 1,2,3,7,και 8 μέχρι την 12η Νοεμβρίου 2010 , ημερομηνία κατά την οποία η υπόθεση έχει οριστεί για ακρόαση.

Η πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Ρέα Λιμνατίτου κατά την ανάγνωση της απόφασης της , ανέφερε πως δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα καταδίκης των κατηγορουμένων στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν δηλαδή, της συνωμοσίας για φόνο, φόνου εκ προμελέτης , της απαγωγής, και της προσπάθειας καταστροφής αποδεικτικού υλικού.

Εξετάζοντας τις θέσεις των συνηγόρων υπεράσπισης κ. Αλέξανδρου Αλεξάνδρου για τους κατηγορούμενους 1 και 2, κ. Αντώνη Χουβαρτά και τον κατηγορούμενο 3, δρος Άρτεμις Σαββίδου για τον κατηγορούμενο 7 και Μύριας Σαββίδου για τον κατηγορούμενο 8, είπε πως δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενων αθώωσης των κατηγορουμένων αλλά αυτό που εξετάζεται σε αυτό το στάδιο είναι η δυναμική της υπόθεσης της κατηγορούσας αρχής.

Συμφώνησε δε, με τον εκπρόσωπο της κατηγορούσας αρχής Δικηγόρο της Δημοκρατίας Ανδρέα Αριστείδη, ως προς το ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί και η πιθανότητα καταδίκης τους.

Στην απόφαση του το Κακουργιοδικείο δεν σχολίασε καθόλου την εισήγηση της δρος Άρτεμις Σαββίδου για το θέμα της ίσης μεταχείρισης των κατηγορουμένων 1,2,3,7 και 8 σε σχέση με την απόφαση της Εισαγγελίας να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο κατηγορούμενος 5 δεδομένης της ίδιας ανάμειξης όλων στα γεγονότα της υπόθεσης και της νεαρής ηλικίας όλων των κατηγορουμένων.

Σχολιάζοντας το θέμα του χρόνου που έθιξε η συνήγορος ανέφερε πως 5 μήνες από την προσαγωγή των κατηγορουμένων στο Δικαστήριο δεν μπορεί να θεωρηθεί μεγάλο χρονικό διάστημα που να επηρεάσει την κράτηση τους.

Το Κακουργιοδικείο καταληκτικά εξέδωσε διάταγμα κράτησης τους μέχρι τη δίκη τους που ήδη προγραμματίστηκε για την 12η Νοεμβρίου του 2020.

Σημειώνεται πως οι κατηγορούμενοι 5 και 9 είναι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και στην σημερινή διαδικασία δεν προσήχθησαν στο Δικαστήριο. Συγκεκριμένα ο πέμπτος κατηγορούμενος έχει αφεθεί ελεύθερος έχοντας υπογράψει χρηματική εγγύηση ύψους 2.000 ευρώ, προσωπική εγγύηση 5.000 ευρώ, εμφανίζεται καθημερινά στον κεντρικό αστυνομικό σταθμό Πάφου, παρέδωσε τα ταξιδιωτικά του έγγραφα και έχει τεθεί στο stop list.

Ο ένατος κατηγορούμενος κατέθεσε τις μετρητοίς το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ ως προσωπική εγγύηση, παρέδωσε τα ταξιδιωτικά του έγγραφα, το όνομα του τοποθετήθηκε στο stop list και όπως εμφανίζεται πέντε φορές την εβδομάδα Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Σάββατο στον πλησιέστερο αστυνομικό σταθμό μεταξύ των ωρών 17:00 με 21:00.

Σύμφωνα με τους ανακριτές της υπόθεσης, ο 31χρονος (9ος) , φέρεται να είναι ο ιδιοκτήτης του οχήματος που χρησιμοποιήθηκε μετά τη διάπραξη του εγκλήματος. Εναντίον του 31χρονου προέκυψε μαρτυρία σχετικά με το αδίκημα της συνέργειας μετά τη διάπραξη ποινικού αδικήματος.

Η δικηγόρος του 4ου και 6ου κατηγορούμενου Έλενα Μαλά δεν έφερε ένσταση στην κράτηση των πελατών της , οπότε ούτε αυτή προσήχθησαν στην σημερινή διαδικασία που δεν τους αφορούσε και κρατούνται στις Κεντρικής Φυλακές.

Όλοι οι κατηγορούμενοι απάντησαν μη παραδοχή στα αδικήματα που αντιμετωπίζουν.

Στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκονται άλλα δύο πρόσωπα ομοεθνείς των εννέα, ηλικίας 22 και 25 ετών, τα οποία αναμένεται να παραδοθούν στις κυπριακές αρχές . Οι 22χρονος και 25χρονος είχαν καταφύγει στα κατεχόμενα και καταβάλλονται προσπάθειες μέσω της Τεχνικής Επιτροπής για το Έγκλημα και Θέματα Εγκληματικότητας, να παραδοθούν στις αρχές της Δημοκρατίας για να δικαστούν.

Ανακρινόμενοι κάποιοι εκ των συλληφθέντων ανέφεραν στις καταθέσεις τους στις ανακριτικές αρχές, ότι τοποθετούν τον εαυτό τους στην περιοχή της “Βρέξης “που έγινε το επεισόδιο και ότι μετέβησαν στο μέρος με σκοπό να εκφοβίσουν τον 20χρονο. Επίσης ανέφεραν ότι αυτή ήταν η πρόθεση τους και ότι προσπάθησαν να αποτρέψουν τον θανάσιμο τραυματισμό του 20χρονου, αλλά δυστυχώς αυτό δεν κατέστη δυνατό.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 19:45

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.