Αρχίζει το Σάββατο η ανάπλαση της Λεωφόρου Μακαρίου

Αρχίζουν το Σάββατο οι εργασίες αναβάθμισης των υποδομών κοινής ωφέλειας και κλείνει η συμβολή των Λεωφόρων Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’, Σπύρου Κυπριανού και Διγενή Ακρίτα στη Λευκωσία. Κατά τη διάρκεια των φάσεων εκτέλεσης των εργασιών θα γίνονται ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
 
Στο μεταξύ όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Λευκωσίας,  ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, χαιρέτισε την υπογραφή των συμβολαίων για την ανάπλαση της Λεωφόρου Μακαρίου, Λεωφόρου Διγενή Ακρίτα, οδού Εθνικής Φρουράς και ενδιάμεσων δρόμων, αναφέροντας ότι «το έργο αυτό σε συνδυασμό με τα έργα της Καλλιπόλεως και της ανάπλασης του Εμπορικού Τριγώνου Μακαρίου – Στασικράτους – Ευαγόρου, που αποτελούν πρόνοιες του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Κινητικότητας Λευκωσίας (ΟΣΚΛ) θα βοηθήσουν στην απάμβλυνση του κυκλοφοριακού προβλήματος της Λευκωσίας και θα αλλάξουν την εικόνα του Κέντρου της πρωτεύουσας».

Το Συμβόλαιο συνολικού κόστους €2.248.000 πλέον ΦΠΑ υπέγραψαν, εκ μέρους της Κυβέρνησης, ο Διευθυντής του Τμήματος Δημοσίων Έργων Σωκράτης Ζαπίτης, και εκ μέρους της Εταιρείας «Cyfield Construction Ltd», ο Διευθυντής της Εταιρείας Γεώργιος Χρυσοχός, στην παρουσία του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Γιάννη Καρούσου.
 
Το Έργο περιλαμβάνει την ανάπλαση της Λεωφόρου Μακαρίου από τη συμβολή της με τη Λεωφόρο Αγλαντζιάς μέχρι τη συμβολή της με τη Λεωφόρο Διγενή Ακρίτα, την ανάπλαση της Λεωφόρου Διγενή Ακρίτα από τη συμβολή της με τη Λεωφόρο Μακαρίου μέχρι τη συμβολή της με τη Λεωφόρο Καλλιπόλεως, την ανακατασκευή της οδού Εθνικής Φρουράς καθώς και εργασίες κυκλοφοριακής ύφεσης στους ενδιάμεσους δρόμους μεταξύ των Λεωφόρων Μακαρίου και Καλλιπόλεως.
 
Η ανάπλαση της Λεωφόρου Μακαρίου αφορά τη μονοδρόμηση της Λεωφόρου Μακαρίου με κατεύθυνση από νότο προς βορρά, με κύριες εργασίες την αφαίρεση και επανατοποθέτηση της επιφανειακής στρώσης ασφάλτου, την εγκατάσταση νέων φώτων τροχαίας και την τοποθέτηση νέας κάθετης και οριζόντιας σήμανσης. Με την ολοκλήρωση των εργασιών, η Λεωφόρος Μακαρίου θα έχει συνολικά τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας: δύο λωρίδες κυκλοφορίας για λεωφορεία και ποδήλατα με αμφίδρομη κίνηση και δύο λωρίδες κυκλοφορίας για οχήματα με μονόδρομη κατεύθυνση από νότο προς βορρά.
 
Οι εργασίες για το έργο θα αρχίσουν τον Σεπτέμβρη.


Με βάση ανακοίνωση του Δήμου για τις προγραμματισμένες εργασίες που αφορούν την αναβάθμιση των υποδομών κοινής ωφέλειας:

Το Σάββατο 1η Αυγούστου μέχρι το πρωί (6:00 π.μ) της Δευτέρας 3 Αυγούστου 2020 κλείνει η συμβολή των Λεωφόρων Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’, Σπύρου Κυπριανού και Διγενή Ακρίτα για εργασίες που αφορούν το έργο της ανάπλασης της Λεωφόρου Μακαρίου.
 
Οι εργασίες αφορούν τη σύνδεση των υπόγειων δικτύων υποδομών (ΣΑΛ, όμβριων υδάτων, CYTA, ΑΗΚ) στον κόμβο Μακαρίου-Σπύρου Κυπριανού-Διγενή Ακρίτα.
 
Οι εργασίες θα διεξαχθούν σε τρεις μικρότερες φάσεις κατά τις οποίες θα ισχύουν διαφορετικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ως ακολούθως:
 
Φάση Α: 1 – 3 Αυγούστου
Κατά τη διάρκεια των εργασιών η φωτοελεγχόμενη συμβολή της Μακαρίου, Σπύρου Κυπριανού, Διγενή Ακρίτα θα παραμείνει κλειστή για όλες τις κινήσεις, ενώ θα επιτρέπεται η κίνηση προς την οδό Κρήτης μέσω της Λεωφόρου Διγενή Ακρίτα.
 
Φάση Β: 3 – 8 Αυγούστου
Στη δεύτερη φάση των εργασιών τμήμα του κόμβου θα δοθεί στην κυκλοφορία. Θα επιτρέπονται οι κινήσεις από Μακαρίου προς Σπύρου Κυπριανού, από Διγενή Ακρίτα προς Μακαρίου και από τη Διγενή Ακρίτα προς την οδό Κρήτης. Οι κινήσεις από την Σπύρου Κυπριανού προς τη Διγενή Ακρίτα και από τη Μακαρίου προς τη Διγενή Ακρίτα δεν θα μπορούν να πραγματοποιηθούν.
 
Φάση Γ: 8 – 12 Αυγούστου
Κατά την τελική φάση των εργασιών όλες οι κινήσεις από Σπύρου Κυπριανού και Διγενή Ακρίτα και αντίστροφα, οι κινήσεις από Μακαρίου προς Σπύρου Κυπριανού, Διγενή Ακρίτα και Κρήτης καθώς και η διακίνησης από Διγενή Ακρίτα προς την οδό Κρήτης δεν θα μπορούν να πραγματοποιηθούν.
 
Οι εναλλακτικές πορείες της τροχαίας κίνησης φαίνονται στο χάρτη που επισυνάπτεται.
 
Ο Δήμος Λευκωσίας στην ίδια ανακοίνωση απολογείται για την ταλαιπωρία και καλεί τους οδηγούς να είναι προσεκτικοί και να ακολουθούν τα σήματα της τροχαίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 19:46

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
06:13
Αφρικανική σκόνη καλύπτει πολλές περιοχές της Ελλάδας
06:06
Συνελήφθη για δωροληψία ο υφυπουργός Άμυνας της Ρωσίας
06:02
Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές
05:55
ΗΠΑ: Εντός ημερών η νέα στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία
05:48
Προειδοποιήσεις ΟΗΕ προς Ισραήλ για ενδεχόμενη στρατιωτική επιχείρηση στην Ράφα
05:44
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
05:32
23 Απριλίου
Δεν είναι εφικτή η απομάκρυνση ενός και πλέον εκατομμυρίου αμάχων από τη Ράφα
22:47
Μεγάλη επιτυχία για την τριήμερη Έκθεση Τουρισμού -Πέραν των 10.000 επισκεπτών
21:58
Τηλεφωνική επικοινωνία Νίκου Δένδια με Λόιντ Όστιν - Αναδείχθηκε ο ρόλος της Ελλάδας
21:53
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δις δολάρια στις φτωχές χώρες για την κλιματική αλλαγή
21:27
Ο Ζοζέπ Μπορέλ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους αμάχους στη Γάζα
21:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.