Δήμοι Λεμεσού: Ενώνουν δυνάμεις και 'κτίζουν' το μέλλον της πόλης

Σειρά προτάσεων αναπτυξιακών έργων για την νέα προγραμματική περίοδο 2021 - 2027 τα οποία θα ξεκινήσουν εντός του 2021 και θα ολοκληρωθούν μέχρι το 2027, ετοιμάζουν οι δήμοι της Μείζονος Λεμεσού. Το στρατηγικό σχέδιο για την Ολοκληρωμένη Λεμεσιανή Ανάπτυξη (Ο.Λ.Α.), που καλύπτει και τους έξι Δήμους της Λεμεσού, παρουσιάστηκε στο πλαίσιο Δημόσιας Διαβούλευσης που πραγματοποιήθηκε στο Παττίχειο Θέατρο το Σάββατο 18 Ιουλίου 2020.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, την εκδήλωση χαιρέτησαν όλοι οι δήμαρχοι, οι οποίοι αναφέρθηκαν στη σημασία της Ολοκληρωμένης Λεμεσιανής Ανάπτυξης, επισημαίνοντας ιδιαίτερα το γεγονός ότι είναι η πρώτη φορά που υπάρχει εκπόνηση μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής ανάπτυξης για την πόλη, και μάλιστα με τη συνεργασία όλων των Δήμων, επισημαίνοντας ταυτόχρονα και τα σημαντικά οφέλη που θα προκύψουν σε όλους τους τομείς, αλλά κυρίως στην αναβάθμιση της ζωής των πολιτών.

Την παρουσίαση του στρατηγικού σχεδίου εκ μέρους όλων των Δήμων της μείζονος Λεμεσού έκανε ο δημοτικός γραμματέας του Δήμου Λεμεσού Χρήστος Ευσταθιάδης.
Ακολούθησε συζήτηση όπου οργανωμένα σύνολα και πολίτες έθεσαν τις δικές τους απόψεις και εισηγήσεις οι οποίες θα ληφθούν υπόψη στην ολοκλήρωση της τελικής μελέτης.

Στόχος, όπως τόνισε στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης, είναι να καταστεί η Λεμεσός «μια έξυπνη, πράσινη πόλη, φιλική στους πολίτες, ελκυστική στις επιχειρήσεις, που θα υποστηρίζει την κοινωνική συνοχή, την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και θα επιβεβαιώνει το μητροπολιτικό της ρόλο».

Τα νέα έργα θα αποτελούν συνέχεια των μεγάλων αναπτυξιακών πρωτοβουλιών των προηγούμενων χρόνων, όπως οι παρεμβάσεις στο νέο λιμάνι, η νέα μαρίνα, το παλιό λιμάνι, η ένταξη του ΤΕ.ΠΑ.Κ. στο ιστορικό κέντρο και η αστική ανάπλαση στο κέντρο της πόλης, αλλά και των έργων που έγιναν σε υποβαθμισμένες περιοχές της πόλης (συνοικίες Αρναούτ, Τζαμί Τζετίτ, Αγίου Αντωνίου, νότιες γειτονιές της συνοικίας Αγίου Ιωάννου και βόρειες γειτονιές της συνοικίας Τσιφλικουδιών.)

Πιο συγκεκριμένα η νέα αναπτυξιακή στρατηγική για τη Λεμεσό περιλαμβάνει τους εξής άξονες:

Βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών μέσα από την αναβάθμιση των προσφερόμενων σε ποσότητα και ποιότητα υπηρεσιών.
Ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής με εξειδικευμένα έργα για αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων και προστασία των ευάλωτων ομάδων (όπως η προσιτή κατοικία και η κοινωνική στέγη).
Βελτίωση του περιβάλλοντος με ανάπτυξη πράσινων χώρων, καθαρές θάλασσες και καθαρό αέρα.
Υποστήριξη και προώθηση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας με διττή στόχευση: αφενός να συμβάλλει στην υποστήριξη των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων, ώστε να αναδείξουν τα ανταγωνιστικά τους πλεονεκτήματα και να εντείνουν την εξωστρέφειά τους και αφετέρου η Λεμεσός να καταστεί «πόλη- μαγνήτης» για τις startup και scaleup επιχειρήσεις, αξιοποιώντας τα πανεπιστημιακά ιδρύματα και τις ενεργές επιστημονικές δυνάμεις της πόλης.
Αναβάθμιση και ηλεκτρονική διακυβέρνηση των υπηρεσιών των δημοτικών Αρχών. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Νικολαΐδης, «στοχεύουμε σε ένα Δήμο αποτελεσματικό, με περιορισμένη, στο ελάχιστο δυνατό, τη γραφειοκρατία, υποστηρικτή του δημότη και των επιχειρήσεων. Φιλοδοξία μας είναι η οργάνωση και λειτουργία του δήμου Λεμεσού να καταστούν πρότυπο για όλη την Κυπριακή Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Η παρουσίαση του στρατηγικού σχεδιασμού για την Ολοκληρωμένη Λεμεσιανή Ανάπτυξη βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Δήμου Λεμεσού www.limassolmunicipal.com.cy και οι δημότες μπορούν να καταθέσουν τις απόψεις ή εισηγήσεις τους για το θέμα στον κάθε Δήμο ξεχωριστά μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείο μέχρι και την 31η Αυγούστου 2020 ως εξής :

Για Δήμο Λεμεσού στο [email protected]
Για το Δήμο Γερμασόγειας στο [email protected]
Για το Δήμο Κάτω Πολεμιδιών στο [email protected]
Για το Δήμο Αγίου Αθανασίου στο [email protected]
Για το Δήμο Μέσα Γειτονιάς στο [email protected]
Για το Δήμο Ύψωνα στο [email protected]

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 19:55

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
18:00
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Στην Κύπρο μια από τις μεγαλύτερες αυξήσεις των Αν. Πηγών Ενέργειας στην Ευρώπη
17:03
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.