Διαδικτυακά έγινε η φετινή Τελετή Αποφοίτησης του Πανεπιστήμιο Frederick

Μια αλλιώτικη Τελετή Αποφοίτησης πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Frederick την Πέμπτη 9 Ιουλίου.

Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών και των περιοριστικών μέτρων, αναφέρει ανακοίνωση του Πανεπιστημίου, η φετινή Τελετή Αποφοίτησης  πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, σηματοδοτώντας την επιτυχή ολοκλήρωση του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η τελετή μεταδόθηκε από το κανάλι του Πανεπιστημίου στο YouTube και μέσω του Facebook Live και την παρακολούθησαν δεκάδες χιλιάδες άτομα, απόφοιτοι του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020 από Κύπρο, Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο, οι οικογένειές τους, το ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό αλλά και το ευρύ κοινό.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της τελετής, χιλιάδες ήταν τα μηνύματα συγκίνησης και συγχαρητηρίων που κατέφθαναν σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Πανεπιστημίου.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε χαιρετισμούς από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, τον Πρύτανη, Καθηγητή Γιώργο Δημοσθένους, και την Πρόεδρο του Συμβουλίου, Νατάσσα Φρειδερίκου.

Μηνύματα στους φοιτητές απηύθυναν επίσης ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου, Πρόδρομος Προδρόμου, η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος, Σοφία Ζαχαράκη, ο πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος των Αρσακείων Σχολών και Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Frederick, Καθηγητής Γεώργιος Μπαμπινιώτης, η Πρόεδρος του Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙΠΑΕ), Καθηγήτρια Μαίρη Κουτσελίνη και ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκος Κόκκινος.

Τον δικό της χαιρετισμό απηύθυνε και η απόφοιτος με την υψηλότερη ακαδημαϊκή επίδοση ανάμεσα σε όλους τους προπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου,  Ανδρούλα Καραολιά από το Τμήμα Νοσηλευτικής.

Τα δικά τους μηνύματα έστειλαν οι Κοσμήτορες και οι Πρόεδροι των Τμημάτων. Ξεχωριστά και ιδιαιτέρως συγκινητικά ήταν και τα μηνύματα που έστειλαν και οι πρωτεύσαντες κάθε πτυχιακού προγράμματος σπουδών προς τους συμφοιτητές και τους καθηγητές τους.

Πέραν από τη διαδικτυακή αποφοίτηση, το Πανεπιστήμιο ετοίμασε και διάφορες άλλες εκπλήξεις για να τιμήσει τους φετινούς απόφοιτους που επέδειξαν επιμονή, υπομονή και σθένος κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες, όπως αναμνηστικά πακέτα και προσωπικά μηνύματα από τους καθηγητές που στάλθηκαν ξεχωριστά στον κάθε απόφοιτο, αναφέρεται.

Επιπρόσθετα, την εκδήλωση έντυσαν μουσικά και έστειλαν τα δικά τους συγκινητικά μηνύματα η καταξιωμένη Κύπρια τραγουδίστρια, συνθέτης και στιχουργός Αλέξια Βασιλείου, ο διεθνούς φήμης Κύπριος βαρύτονος Κύρος Πατσαλίδης και ο γνωστός Κύπριος μουσικοσυνθέτης Κώστας Κακογιάννης.

Η Τελετή ολοκληρώθηκε με την πανηγυρική επικύρωση των τίτλων σπουδών από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Καθηγητή Γιώργο Δημοσθένους.

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΓΜΙ/ΑΓΚ)

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 20:02

Τελευταιες Ειδησεις

18 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
22:00
ΗΠΑ: Αντιδημοκρατική η διαδικασία των εκλογών - Δεν συγχαίρουν τον Πούτιν
21:55
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν - Νετανιάχου για την κατάσταση στη Ραφά
21:20
Ολοένα και περισσότερα κράτη στηρίζουν την πρωτοβουλία για τον ανθρωπιστικό διάδρομο δήλωσε ο Λετυμπιώτης
20:25
Βρυξέλλες: Βοήθεια ύψους 5 δισ. ευρώ στην Ουκρανία ενέκριναν οι Υπουργοί Εξωτερικών
18:46
Στους 62,3 βαθμούς Κελσίου η αισθητή θερμοκραία στο Ρίο ντε Τζανέιρο
18:10
Ο ισραηλινός στρατός εξουδετέρωσε τον διοικητή Εσωτερικής Ασφάλειας της Χαμάς
17:57
Καταθέτουν ενώπιον ανακριτών οι μοναχοί της Μονής Αββακούμ
17:39
Διάσωση ατόμου στην περιοχή της Λεύκας - Είχε πέσει σε γκρεμό (ΒΙΝΤΕΟ)
17:33
Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι σε περιοχές της Λευκωσίας - Δεκάδες κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική
16:33
Τμήμα Μετεωρολογίας- 3ο Δελτίο Καιρού 18/3/2024
16:14
Η Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζει ότι η επικράτηση του Πούτιν στις εκλογές βασίστηκε στον εκφοβισμό
16:08
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.