Ξεπέρασαν τα 1000 τα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο, τρία νέα το Σάββατο

Τρία νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού SARS-CoV-2, από σύνολο 1.699 εργαστηριακών διαγνώσεων ανακοίνωσαν το Σάββατο οι αρχές στην Κύπρο. Με βάση και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 1.002.

Το ένα άτομο που βρέθηκε θετικό στον ιό είναι ο ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα Djordje Denic, όπως ανακοίνωσε η Εταιρεία Απόλλων Ποδόσφαιρο. Υποβλήθηκε στην εξέταση με ιδιωτική πρωτοβουλία της ομάδας.  Έχει ιστορικό ταξιδιού, αφού έφτασε από τη Σερβία πριν από τρεις μέρες.
 
Τα άλλα δυο άτομα υποβλήθηκαν σε εξέταση ιδιωτικά με πρωτοβουλία της εταιρείας που τα εργοδοτεί, σε συνέχεια εντοπισμού δυο ατόμων θετικών στον ιό, που εργάζονται μαζί τους, κρούσματα που ανακοινώθηκαν στις 29 και 30 Ιουνίου. Πρόκειται για το άτομο που είχε έρθει από τις ΗΠΑ στις 29/6 και το άτομο που ήταν θετικό ως επαφή του στις 30/6. Συνεπώς, τα δυο νέα περιστατικά θεωρούνται επαφές των άλλων δυο.
 
Στην ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας αναφέρεται πως  τα θετικά στον ιό άτομα προέκυψαν από την εργαστηριακή εξέταση 329 δειγμάτων που λήφθηκαν από ιδιωτική πρωτοβουλία.
 
Επιπρόσθετα, διεκπεραιώθηκαν εργαστηριακές διαγνώσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος: από το πρόγραμμα ελέγχου 10.000 εργαζομένων που επαναδραστηριοποιήθηκαν κατά τη β’ και γ’ φάση της στρατηγικής για σταδιακή άρση των περιορισμών, ολοκληρώθηκαν 157 εργαστηριακές εξετάσεις, από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, ολοκληρώθηκαν 24 εργαστηριακές διαγνώσεις, από τα δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων, διεκπεραιώθηκαν 843 εργαστηριακές διαγνώσεις, από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, ολοκληρώθηκαν 97 εργαστηριακές εξετάσεις, και από τα δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, διεκπεραιώθηκαν 249 εργαστηριακές εξετάσεις.
 
Επιπρόσθετα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου εξακολουθεί να νοσηλεύεται ένας ασθενής με COVID-19 σε σταθερή κλινική κατάσταση.

Στην ανακοίνωσή της, η Εταιρεία Απόλλων Ποδόσφαιρο αναφέρει πως ο Σέρβος ποδοσφαιριστής της ομάδας Djordje Denic βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, έπειτα από εξετάση στην οποία υποβλήθηκε σήμερα Σάββατο με πρωτοβουλία της ομάδας σε ιδιωτική κλινική στη Λεμεσό ερχόμενος από το Βελιγράδι.

Ο ποδοσφαιριστής πριν από το ταξίδι του στην Κύπρο υποβλήθηκε στην σχετική εξέταση στην πατρίδα του με το αποτέλεσμα να είναι αρνητικό, σημειώνεται, και προστίθεται πως δεν φέρει οποιαδήποτε συμπτώματα.

Με βάση το υγειονομικό πρωτόκολλο θα παραμείνει σε υποχρεωτική καραντίνα ακολουθώντας αυστηρά τις σχετικές οδηγίες οι οποίες απορρέουν από αυτό, αναφέρεται. Επίσης σημειώνεται πως όλα τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος υποβάλλονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα στους απαραίτητους ελέγχους, πρωτίστως για τη διασφάλιση της υγείας τους κι ακολούθως για την ομαλή λειτουργία του.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 20:12

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:00
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.