«Να είστε θυμωμένοι»: Η Αντέλ για την δολοφονία Φλόιντ

H Adele παροτρύνει τους θαυμαστές της να «οργίζονται δικαιολογημένα, αλλά και εστιασμένα» σε μια από τις σπάνιες αναρτήσεις της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη των ΗΠΑ.

Διαδηλώσεις μαίνονται στις ΗΠΑ τις τελευταίες ημέρες από τότε που ο Φλόιντ, άοπλος μαύρος, πέθανε από ασφυξία, όταν γονάτισε πάνω του λευκός αστυνομικός.

«Η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ προκάλεσε αναταραχές σε όλο τον κόσμο, υπάρχουν αμέτρητες άλλες (δολοφονίες) για τις οποίες δεν έγιναν», έγραψε η Adele στην ανάρτησή της στο Instagram που συνοδεύεται από φωτογραφία του θύματος.

«Διαδηλώσεις και πορείες πραγματοποιούνται σε όλο τον κόσμο ταυτόχρονα και κερδίζουν δυναμική. Γι' αυτό να είστε θυμωμένοι, αλλά να συγκεντρωμένοι! Να ακούτε, να ρωτάτε και να μαθαίνετε!» αναφέρει η Βρετανίδα τραγουδίστρια.

«Είναι σημαντικό να μην απογοητευόμαστε, να μην υφαρπάζουμε ή να χειραγωγούμαστε αυτήν τη στιγμή. Πρόκειται για συστηματικό ρατσισμό, για αστυνομική βία και για ανισότητες. Και αυτό δεν αφορά μόνο την Αμερική! Ο ρατσισμός υπάρχει παντού. Είμαι ολόψυχα αλληλέγγυα στον αγώνα για ελευθερία, απελευθέρωση και δικαιοσύνη» σημειώνει.

Η Adele προστίθεται στη μακρά λίστα των διάσημων που έχουν γράψει μηνύματα για τον θάνατο του Φλόιντ τις τελευταίες μέρες, μεταξύ άλλων οι Rihanna, Beyoncé, Spike Lee, JK Rowling και Travis Scott.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 20:48

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Οκτώ χρόνια φυλάκιση σε προπονητή για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων αθλητριών
15:21
Συνελήφθη επιχειρηματίας για την πυρκαγιά στην επαρχία Πάφου
15:00
Καμία ένσταση εναντίον υποψήφιων Ευρωβουλευτών
14:43
Μαρία Ζαχάροβα: Αν αναπτυχθούν πυρηνικά όπλα στην Πολωνία, θα αποτελέσουν θεμιτούς στόχους
14:34
Ρωσία: Εικοσιεξάχρονος καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια κάθειρξης για "εσχάτη προδοσία"
13:57
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
13:00
Κατέρρευσε ο κυβερνητικός συνασπισμός του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας και των Πρασίνων
11:54
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
11:22
Επιχείρηση εναντίον του νοτίου Λιβάνου εξαπέλυσε το Ισραήλ
11:08
Αρχίζει ποινική διερεύνηση για στημένους αγώνες ποδοσφαίρου
10:47
Κατάρριψη μη επανδρωμένου αεροσκάφους από τη φρεγάτα Ύδρα
10:41
Αγανακτισμένος ο Υπουργός Οικονομικών για τις προτάσεις για τις πολλαπλές συντάξεις
09:36
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.