Σπάνιες φωτογραφίες ταινιών James Bond στο Λονδίνο

Σπάνιες εικόνες από τα γυρίσματα της κινηματογραφικής σειράς James Bond παρουσιάζονται στο κοινό στο πλαίσιο μιας νέας έκθεσης για τον πράκτορα 007 που θα εγκαινιαστεί στο Λονδίνο, στα τέλη Μαρτίου.

Η έκθεση σηματοδοτεί την κυκλοφορία του λευκώματος "Bond: Photographed by Terry O`Neill, The Definitive Collection" που περιλαμβάνει φωτογραφίες του Τέρι Ο` Νιλ ο οποίος φωτογράφισε τους Σον Κόνερι, Ρότζερ Μουρ, Πιρς Μπρόσναν και Ντάνιελ Κρεκγκ στον ρόλο του θρυλικού Τζέιμς Μποντ.

"Φωτογράφησα την πρώτη ταινία Τζέιμς Μποντ, αλλά έχω χάσει όλες τις φωτογραφίες" είχε αναφέρει ο Τέρι Ο` Νιλ. "Oταν ξεκινήσαμε, όλοι θεωρούσαμε ότι πρόκειται για μία ή δύο ταινίες, ποτέ δεν τολμήσαμε να σκεφτούμε ότι θα μετατραπεί σε αυτό το τεράστιο franchise. Αυτό που είναι υπέροχο και νομίζω ότι είναι το πραγματικό μυστικό της επιτυχίας της σειράς τόσα χρόνια, είναι ότι κάθε δεκαετία, κάθε Τζέιμς Μποντ ακολουθούσε την εποχή του.

Ο Σον Κόνερι τη δεκαετία του 1960 ήταν χαλαρός και κλασικός, ταίριαζε με τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Ο Ρότζερ Μουρ τη δεκαετία του 1970 πρόσθεσε περισσότερο χιούμορ, ο Πιρς Μπρόσναν ήρθε και έφερε ένα πραγματικό στυλ.

Ο Ντάνιελ Κρεγκ είναι ο τέλειος μοντέρνος Μποντ" είχε τονίσει ο Βρετανός φωτογράφος, ο οποίος πέθανε το 2019 σε ηλικία 81 ετών. Την έκθεση "Bond: Photographed by Terry O`Neill" συνθέτουν φωτογραφίες από τα παρασκήνια των γυρισμάτων και εικόνες των ηθοποιών και των κασκαντέρ που προετοιμάζονται για τις απαιτητικές κινηματογραφικές σκηνές.

Πορτρέτο του Σον Κόνερι να χαλαρώνει στην καρέκλα του σκηνοθέτη, φωτογραφία του Ρότζερ Μουρ με την Τζέιν Σέιμουρ ή τη Μάντλιν Σμιθ σε δωμάτια ξενοδοχείων και άλλων κοριτσιών του Τζέιμς Μποντ, όπως η Ούρσουλα Aντρες, η Μπριτ Eκλαντ και η Χόνορ Μπλάκμαν παρουσιάζονται στην έκθεση.

Ο Τέρι Ο` Νιλ εργάστηκε στις ταινίες Μποντ, "Ο Χρυσοδάκτυλος", "Τα διαμάντια είναι παντοτινά", "Ζήσε κι άσε τους άλλους να πεθάνουν" και "Στην υπηρεσία της Α.Μ.". Aρχισε την καριέρα του στις αρχές της δεκαετίας του 1960.

Ενώ άλλοι φωτογράφοι επικεντρώνονταν σε σεισμούς, πολέμους και πολιτική, ο Ο` Νιλ συνειδητοποίησε ότι η "νεανική κουλτούρα" ήταν μια σπάνια είδηση σε παγκόσμια κλίμακα και άρχισε να καταγράφει τα αναδυόμενα πρόσωπα του κινηματογράφου, της μόδας και της μουσικής που όρισαν τα Swinging Sixties.

Η έκθεση διοργανώνεται στην Iconic Images Gallery στο Τσέλσι του Λονδίνου από τις 26 έως τις 30 Μαρτίου με αφορμή και την κυκλοφορία της νέας ταινίας Τζέιμς Μποντ "No Time To Die".

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 22:38

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Πολύ μεγάλη αύξηση στη διεθνή τιμή του πετρελαίου μετα από τις πληροφορίες για εκρήξεις στο Ιράν
07:41
Ιράν: Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην επαρχία Ισφαχάν είναι απόλυτα ασφαλείς
07:36
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
06:13
Αμερικανικό βέτο κατά τη ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας για την ένταξη της Παλαιστίνης ως κράτους πλήρους μέλους στον ΟΗΕ
06:05
Έλαβε χώρα η αντεπίθεση του Ισραήλ εναντίον του Ιράν-Έπληξε στρατιωτική αεροπορική βάση
05:45
18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.