Σάρωσε στη σκηνή των Grammy η 18χρονη Billie Eilish

Η 18χρονη Μπίλι Eιλις έγραψε ιστορία στην τελετή απονομής των Μουσικών Βραβείων Grammy 2020, καθώς είναι η νεαρότερη καλλιτέχνης που ήταν υποψήφια και κέρδισε τρόπαια και στις τέσσερις κύριες κατηγορίες (Άλμπουμ της Χρονιάς, Ηχογράφηση της Χρονιάς, Τραγούδι της Χρονιάς και Καλύτερη Νεοεμφανιζόμενη Καλλιτέχνης).

Στην 62η τελετή απονομής των βραβείων Grammy, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ η Μπίλι Ειλις κέρδισε συνολικά πέντε βραβεία της Εθνικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών Ηχογράφησης των ΗΠΑ.

Η νεαρή τραγουδίστρια, η οποία ηχογραφούσε τα τραγούδια της μαζί με τον αδερφό της Φινέας Ο` Κόνελ στο δωμάτιό της, στο σπίτι των γονιών τους στο Χάιλαντ Παρκ του Λος Άντζελες ήταν υποψήφια σε έξι κατηγορίες.

Η Ειλις πήρε μαζί τα βραβεία στις κατηγορίες Καλύτερο Άλμπουμ για το "When We Fall Asleep, Where Do We Go?", Καλύτερο Τραγούδι και Καλύτερη Ηχογράφηση της Χρονιάς για το "Bad Guy", Καλύτερη Νεοεμφανιζόμενη Καλλιτέχνης και Καλύτερο Ποπ Άλμπουμ.

«Ποτέ δεν πίστευα ότι αυτό θα συμβεί στη ζωή μου... ποτέ δεν παίρνω τίποτα σοβαρά, αλλά πραγματικά θέλω να πω ότι είμαι τόσο ευγνώμων και είναι τιμή μου να βρίσκομαι εδώ», τόνισε η τραγουδίστρια παραλαμβάνοντας το βραβείο στην Κατηγορία Τραγούδι της Χρονιάς.

Ο αδερφός της εξέφρασε την έκπληξή του για τη νίκη, σημειώνοντας ότι λάτρεψε όλα τα άλλα τραγούδια που ήταν υποψήφια στην ίδια κατηγορία. «Δημιουργούμε μαζί μουσική στο υπνοδωμάτιό μας, μας επιτρέπουν να το κάνουμε αυτό, και το κάνουμε ακόμα», είπε και ενθάρρυνε και άλλους νέους μουσικούς να συνεχίσουν την αναζήτηση μουσικής.

Ανεβαίνοντας στη σκηνή για να παραλάβει το βραβείο Καλύτερου Άλμπουμ της Χρονιάς η Μπίλι Έιλις τόνισε: «Δεν θα σπαταλήσω τον χρόνο σας, σας αγαπώ. Σας ευχαριστώ γι αυτό».

Με το βραβείο η τραγουδίστρια εκθρόνισε την Τέιλορ Σουίφτ, η οποία ήταν μέχρι τώρα η νεότερη καλλιτέχνης που κέρδισε στην Κατηγορία Καλύτερο Άλμπουμ της Χρονιάς.

Η Τέιλορ Σουίφτ ήταν 20 ετών όταν παρέλαβε Grammy για το Fearless, πριν από μία δεκαετία. Επίσης το "When We Fall Asleep, Where Do We Go?" είναι το πρώτο ντεμπούτο άλμπουμ στην ιστορία των Grammy μετά το Come Away With Me της Νόρα Τζόουνς το 2002, που κερδίζει στην κατηγορία Καλύτερο Άλμπουμ της Χρονιάς.

Στην Κατηγορία Ηχογράφηση της Χρονιάς, η Έιλις έγινε η νεότερη σε ηλικία νικήτρια (τον τίτλο κρατούσαν μέχρι τώρα ο Σαμ Σμιθ και η Κίμπρα). Η Μπίλι Ειλις ήταν υποψήφια και στην Κατηγορία Καλύτερη Σόλο Ποπ Ερμηνεία για το "Bad Guy", αλλά έχασε από τη Lizzo.

Η Έιλις και η Lizzo ήταν και οι δύο υποψήφιες στις τέσσερις μεγάλες κατηγορίες και ήταν η πρώτη φορά που τα τέσσερα βραβεία διεκδικούσαν δύο καλλιτέχνες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 23:11

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.