Doobie Brothers, Whitney Houston στο Rock and Roll Hall of Fame το 2020

Οι Depeche Mode, Doobie Brothers, Whitney Houston, Nine Inch Nails, Notorious B.I.G. και T-Rex είναι οι “ επιτυχόντες” που θα εισαχθούν φέτος στο Rock and Roll Hall of Fame, όπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη.

Μόνον οι Depeche Mode και οι Nine Inch Nails υπήρξαν ξανά υποψήφιοι κάποια προηγούμενη χρονιά. Οι τρεις καλλιτέχνες από τους έξι (Whitney Houston, Notorious B.I.G. και ο Marc Bolan των T-Rex) δεν είναι πια στη ζωή.

Ο Jon Landau, μουσικός παραγωγός και κριτικός και ο Irving Azoff, μάνατζερ μουσικών θα παραλάβουν φέτος το τιμητικό βραβείο Αχμέτ Έρτεγκουν (εκλιπόντος προέδρου του Ιδρύματος Rock & Roll Hall of Fame και συνιδρυτή της Atlantic Records).

Για να διεκδικήσει ένας καλλιτέχνης ή συγκρότημα μία θέση στο Rock and Roll Hall of Fame πρέπει να έχει κυκλοφορήσει το πρώτο του single ή άλμπουμ τουλάχιστον 25 χρόνια πριν από το έτος υποψηφιότητας.

Οι φιναλίστ προκύπτουν από ψηφοφορία διεθνούς επιτροπής αποτελούμενης από περισσότερους από 1.000 καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων εκείνοι που έχουν ήδη εισαχθεί στο Rock and Roll Hall of Fame, ιστορικοί και μέλη της μουσικής βιομηχανίας.

Παράγοντες όπως η μουσική επιρροή του καλλιτέχνη, το σύνολο του έργου του, η καινοτομία, το ύφος και η τεχνική, λαμβάνονται υπόψη κατά την ψηφοφορία, σύμφωνα με τον οργανισμό.

Παρότι είχαν προβάδισμα στην ψηφοφορία του κοινού, δεν τα κατάφεραν φέτος οι Dave Matthews Band, Pat Benatar, Soundgarden και Judas Priest.

Εκτός έμειναν επίσης οι Thin Lizzy, Motörhead, Todd Rundgren, Rufus featuring Chaka Khan, Kraftwerk, MC5.

Οι ψήφοι του κοινού έχουν ρόλο, αλλά όχι καθοριστικό για την εισαγωγή ενός καλλιτέχνη ή συγκροτήματος στο Rock and Roll Hall of Fame, θεσμού που ξεκίνησε το 1983 στο Οχάιο των ΗΠΑ. Από τότε κάθε χρόνο, η επιτροπή ανακοινώνει 16 υποψηφιότητες και οι νικητές, τα ονόματα των οποίων θα χαραχτούν στο Μουσείο του Hall of Fame για πάντα, αναδεικνύονται με ψηφοφορία.

Με το βραβείο Άχμετ Έρτεγκουν, το οποίο θα απονεμηθεί στους Landau και Azoff, τιμώνται τραγουδοποιοί, δισκογραφικοί παραγωγοί, δημοσιογράφοι και άλλοι επαγγελματίες του κλάδου με σημαντική επιρροή στο rock and roll.

Η 35η Ετήσια Τελετή Εισαγωγής στο Rock and Roll Hall of Fame θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο στο Κλίβελαντ του Οχάιο και θα μεταδοθεί ζωντανά από το HBO.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 23:21

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:00
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.