Πέθανε σε ηλικία 87 ετών ο Εντ Μπερνς, ηθοποιός του 'Grease'

Ο Εντ Μπερνς, πρωταγωνιστής της τηλεοπτικής επιτυχίας των δεκαετιών του 1950 και 1960 "77 Sunset Strip", ο οποίος συμπρωταγωνίστησε στο "Grease" το 1978 πέθανε χθες σε ηλικία 87 ετών.

Ο ηθοποιός πέθανε στο σπίτι του στη Σάντα Μόνικα, όπως ανακοίνωσε ο γιος του Λόγκαν Μπερνς, ο οποίος είναι παρουσιαστής ειδήσεων στο KUSI-TV San Diego.

Ο Εντ Μπερνς έγινε γνωστός από τον ρόλο στο αστυνομικό δράμα "77 Sunset Strip" του ABC ως Kookie, εργαζόμενος σε πάρκινγκ νυχτερινού κλαμπ, δίπλα στο γραφείο των ιδιωτικών ντετέκτιβ, Έφρεμ Ζίμπαλιστ και Ρότζερ Σμιθ. Ο ηθοποιός, ο οποίος έγινε γνωστός για τον χαρακτηριστικό τρόπο με τον οποίο χτένιζε με χτένα τα μαλλιά του στη σειρά, έγινε ένας από τους πρώτους καρδιοκατακτητές της τηλεόρασης σε στυλ Έλβις Πρίσλεϊ και στην κορύφωση της δημοφιλίας του λάμβανε 15.000 επιστολές θαυμαστριών εβδομαδιαίως, ξεπερνώντας το ρεκόρ των αστέρων της Warner Bros, του στούντιο στο οποίο γυριζόταν "77 Sunset Strip" (περισσότερες από τον Έρολ Φλιν και τον Τζέιμς Κάγκνεϊ).

Το 1963 ο ηθοποιός μετακόμισε στην Ευρώπη για να συμμετάσχει σε σπαγγέτι γουέστερν και κατασκοπευτικά θρίλερ και σποραδικά επέστρεφε στο Χόλιγουντ για να αξιοποιήσει τη φήμη του ως Kookie. Ο Έντουαρντ Μπερνς Μπράιτενμπεργκ όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη. Όταν ήταν 13 ετών πέθανε ο αλκοολικός πατέρας του και πήρε το επώνυμο του παππού του από την πλευρά της μητέρας του, πυροσβέστη στη Νέας Υόρκης. Εκδήλωσε ενδιαφέρον για την υποκριτική από τα χρόνια που φοιτούσε στο γυμνάσιο και σε ηλικία 22 ετών, πήγε στο Λος Άντζελες, όπου εμφανίστηκε σε μικρότερους ρόλους έως ότου υποδύθηκε τον δολοφόνο, στην ταινία Girl on the Run (1958) που του άνοιξε τον δρόμο για τα τηλεοπτικά και κινηματογραφικά πλατό.

Στην αυτοβιογραφία του με τίτλο "Kookie No More" (1996) αναφέρθηκε λεπτομερώς στον εθισμό του στα ναρκωτικά και το αλκοόλ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 23:25

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:00
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.