Βέβαιος για θετικά αποτελέσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο Κ.Ε.

Τη βεβαιότητά του ότι τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα είναι θετικά, εξέφρασε μιλώντας στον Τύπο στις Βρυξέλλες, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος.

Συγκεκριμένα, ο Kυβερνητικός Eκπρόσωπος δήλωσε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, συμμετέχει στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που θα ασχοληθεί αυτή τη φορά με σοβαρά θέματα και θέματα που αφορούν ουσιαστικά την Κύπρο και την Ελλάδα.

"Η Τουρκία θα βρεθεί και πάλι στα θέματα συζήτησης ενώπιον του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και ευελπιστούμε ότι θα επαναβεβαιωθούν οι αποφάσεις και τα συμπεράσματα όσον αφορά τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, αλλά ευελπιστούμε ότι θα προχωρήσουμε και σε ένα βήμα παραπάνω που θα αφορά τη συμφωνία που έχει υπογραφεί, το μνημόνιο συναντίληψης μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης και αναμένουμε ότι θα υπάρξει ξεκάθαρη θέση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με την οποία θα χαρακτηρίζεται η συνομολόγηση της συμφωνίας αυτής, ως αντιβαίνουσας τη Συνθήκη για τη Θάλασσα του ΟΗΕ και συμφωνία η οποία επηρεάζει τα συμφέροντα τρίτων κρατών στην περιοχή", δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και ξεκαθάρισε πως "δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι τα αποτελέσματα θα είναι θετικά".

Συμπλήρωσε δε ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα ασχοληθεί με άλλα σοβαρά θέματα, όπως το θέμα της κλιματικής αλλαγής ως συνέχεια της Συμφωνίας των Παρισίων και θα συζητηθεί το πρόγραμμα της ΕΕ για την περίοδο 2020 -2050, ένα σοβαρό θέμα για το οποίο η Κύπρος έχει άποψη και θα ήθελε να συμμετέχει ενεργά στην εφαρμογή των αποφάσεων. Είπε επίσης ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα τονίσει τις ιδιαιτερότητες της Κύπρου ενώπιον του Συμβουλίου.

Πρόσθεσε ότι θα απασχολήσει ακόμα το Συμβούλιο και το θέμα του επταετούς προϋπολογισμού της ΕΕ και στη συνέχεια στη Σύνοδο Κορυφής θα συζητηθούν τα θέματα του Brexit σε σύνθεση άρθρου 50, και επίσης θα συζητηθούν θέματα που αφορούν την Οικονομική και Νομισματική Ένωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 23:54

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.