Ίδρυμα του Ντι Κάπριο δωρίζει 5 εκατ. δολάρια για τον Αμαζόνιο

To νεοσύστατο περιβαλλοντικό ίδρυμα Earth Alliance που υποστηρίζεται από τον βραβευμένο με Όσκαρ ηθοποιό Λεονάρντο Ντι Κάπριο δεσμεύθηκε να κάνει μια δωρεά 5 εκατομμυρίων δολαρίων για τον Αμαζόνιο, όπου μαίνονται οι πιο καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων ετών.

Το ίδρυμα Earth Alliance, δημιουργήθηκε τον περασμένο μήνα από τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο, την Λορίν Πάουελ Τζομπς -χήρα του Στιβ Τζομπς- και τον δισεκατομμυριούχο Μπράιαν Σεθ.

H ιδρυτική διακήρυξη του Earth Alliance αναφέρει πως ξεκίνησε ως απάντηση στην αυξανόμενη κλιματική κρίση και στην απειλητική απώλεια βιοποικιλότητας και πως η Συμμαχία σηματοδοτεί μια κοινή δέσμευση για την αντιμετώπιση αυτών των απειλών.

Την Κυριακή, το ίδρυμα ανακοίνωσε το ταμείο Amazon Forest Fund, ενώ εκτός από την δική του δωρεά, το Earth Alliance αναζητεί επίσης δωρεές για να βοηθήσει στην αποκατάσταση του καμένου «πνεύμονα του πλανήτη».

Το Earth Alliance δημιούργησε έκτακτο ταμείο ενίσχυσης και αναφέρει πως το πρώτο ποσό ύψους 5 εκατομμυρίων δολαρίων θα διανεμηθεί απευθείας στους τοπικούς εταίρους και τις αυτόχθονες κοινότητες που προστατεύουν τον Αμαζόνιο.

Η ανακοίνωση αναφέρει πως «είμαστε υπερήφανοι που υποστηρίζουμε τις τοπικές οργανώσεις που καταπολεμούν τις πυρκαγιές, προστατεύουν τα γηγενή εδάφη και παρέχουν ανακούφιση στις κοινότητες που επηρεάζονται».

Αντίστοιχη ανακοίνωση για τη δράση και τη δωρεά έκανε και ο ηθοποιός Λεονάρντο Ντι Κάπριο μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram. Ο 44χρονος ηθοποιός, ίδρυσε πριν από είκοσι χρόνια το Leonardo DiCaprio Foundation (LDF) και από τότε έχει ξεκινήσει και στηρίζει περισσότερα από 200 πρότζεκτ με στόχο την προστασία του πλανήτη.

 
 
 
View this post on Instagram

#Regram #RG @earthalliance #EarthAlliance, launched in July by @LeonardoDiCaprio, Laurene Powell Jobs, and Brian Sheth, has formed an emergency Amazon Forest Fund with a commitment of $5 million dollars to focus critical resources for indigenous communities and other local partners working to protect the life-sustaining biodiversity of the Amazon against the surge of fires currently burning across the region. Join Us. 100 percent of your donation will go to partners who are working on the ground to protect the Amazon. Earth Alliance is committed to helping protect the natural world. We are deeply concerned about the ongoing crisis in the Amazon, which highlights the delicate balance of climate, biodiversity, and the wellbeing of indigenous peoples. To learn more or to donate, please visit ealliance.org/amazonfund (see link in bio) Photos: @chamiltonjames, @danielbeltraphoto 2017

A post shared by Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio) on

 

Πηγή: cnn.gr

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 01:44

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Αυστηρές προειδοποιήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για οριζόντια μέτρα
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Τουλάχιστον 36 στρατιωτικοί νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στο Χαλέπι της Συρίας
05:57
Μονόωρη στάση εργασίας σήμερα για το προσωπικό του ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
05:53
Τμήμα Μετεωρολόγιας 1ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
05:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.