"Δύο ξεροκέφαλες κουτάλες" στο Ριάλτο

Η βραβευμένη θεατρική ομάδα Κοπέρνικος επιστρέφει στο θέατρο Ριάλτο μετά την πετυχημένη της παράσταση Ο κύριος ΚΙΧ και το μυστικό Κουτί των Ήχων τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Αυτή την φορά παρουσιάζει το έργο της «Δύο ξεροκέφαλες κουτάλες», μια παράσταση που συνεχίζεται για 4η χρονιά στην Αθήνα, αφού συνδυάζει, πέρα από τα εκπαιδευτικά χαρακτηριστικά, το χιούμορ, την πρωτότυπη μουσική, το ζωντανό τραγούδι και το έξυπνο θεατρικό κείμενο της ομάδας, που πάντα γοητεύει μικρούς και μεγάλους θεατές!
 Υπόθεση: Ένας πρίγκιπας που σταματά ξαφνικά να τρώει και να μιλάει, φέρνει τους δυο καλύτερους μάγειρες του βασιλείου στην αυλή ενός αυταρχικού Βασιλιά, με τη διαταγή να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να ετοιμάσουν για τον πρίγκιπα το ωραιότερο γεύμα. Η συνεργασία, όμως, ανάμεσά τους μοιάζει αδύνατη, το χάσμα μεταξύ τους τεράστιο και η θέση του βασιλικού μάγειρα, που περιμένει τον νικητή, μία και μοναδική! Μα, τι επιτέλους τραβάει η όρεξη του πρίγκιπα; Όταν τα πράγματα φτάνουν στο απροχώρητο, θα ταξιδέψουν στη Χώρα της Σκέψης, όπου οι σκέψεις όλων (ακόμα και των ίδιων των παιδιών-θεατών της παράστασης!) πετάνε στον αέρα και ακούγονται δυνατά. Από αυτό το παράξενο και μαγικό μέρος όμως κανείς δεν μπορεί να φύγει αν δεν μάθει πρώτα… να ακούει!

Η φιλία, ο σεβασμός της διαφορετικότητας και η αξία της συνεργασίας είναι θέματα που θίγονται στο νέο αυτό έργο. Πώς μπορούν άνθρωποι με διαφορετικά πιστεύω και κουλτούρα να συνεργαστούν, απαλλαγμένοι από χρόνιες προκαταλήψεις που έχουν ο ένας για τον άλλον; Πώς γίνεται ό,τι φαντάζει ακατόρθωτο για τον έναν, να λύνεται ως δια μαγείας όταν αποφασίζουν να συνεργαστούν τέσσερα χέρια και δυο μυαλά; Το έργο πραγματεύεται, επίσης, την αναγκαιότητα να ακολουθεί κανείς τα όνειρά του και τις πραγματικές του επιθυμίες, από τις οποίες όμως μας αποπροσανατολίζει ο διαρκής ο ανταγωνισμός και η πίεση να είμαστε πάντα και σε όλα οι καλύτεροι....

Το έργο, μετά την επιτυχία του, κυκλοφόρησε στο ομώνυμο βιβλίο των εκδόσεων Παπαδόπουλος, ενώ συγγραφείς του Άγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη έχουν πρόσφατα τιμηθεί με το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Βιβλίου και με την σπάνια διεθνή διάκριση White Ravens.
Κείμενο-Μουσική-Στίχοι: Άγγελος Αγγέλου, Έμη Σίνη,
Σκηνοθεσία-Σκηνικά: Γκάυ Στεφάνου, Ελισσαίος Βλάχος
Παίζουν: Αντώνης Γουγιός, Δημήτρης Δημητρόπουλος,  Ιωάννης Μυστακίδης
Κατάλληλο για ηλικίες 4+
Διάρκεια: 60’
Χορηγός: Medochemie
Χορηγός Επικοινωνίας: ΡΙΚ
Με τη συνεργασία: MASTERLAND
Θέατρο Ριάλτο,  Σάββατο 16 Μαρτίου, 18:00
Πληροφορίες / Κρατήσεις: 77 77 77 45
Εισιτήρια: € 10 / 5  
E-ticket: www.rialto.com.cy

•     Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί  επίσης στο Κινηματοθέατρο Παλλάς στη Λευκωσία την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019 στις 16:00, με διοργανωτή το Πανεπιστήμιο Κύπρου (Γραφείο Αποφοίτων) Πληροφορίες: 22894356

Πηγή: Θέατρο Ριάλτο

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 05:20

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
07:00
Έκκληση OHE χρηματοδότησης $2,8 δισεκατομμυρίων για τη Γάζα
05:57
Πλήρως προσηλωμένο στη συνολική διευθέτηση του Κυπριακού παραμένει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο
05:49
Την επιβολή νέων κυρώσεων κατά του Ιράν αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση
05:40
Το Κατάρ επανεξετάζει τον ρόλο του ως μεσολαβητή μεταξύ Ισραήλ - Χαμάς
05:33
Αεροπορικές επιδρομές Ισραήλ εναντίον της Χεζμπολάχ στον Λίβανο
05:26
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
05:21
17 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 17/4/2024
22:06
Η ΥΚΑΝ έχει στείλει 420 μαθητές σε θεραπευτικά προγράμματα απεξάρτησης
22:00
Νίκος Δένδιας: Έχει δρομολογηθεί anti-drone θόλος στο Αιγαίο, όπως του Ισραήλ
21:50
Παγκύπρια 24ωρη απεργία του Συνδέσμου Εργοληπτών Μηχανολογικών και Ηλεκτρολογικών Έργων- Καταδικάζει η ΟΕΒ
21:27
Κοινή επίσκεψη του Προέδρου Χριστοδουλίδη και της Προέδρου της Κομισιόν στο Λίβανο στις 2 Μαϊου
20:49
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.