Πέθανε σε ηλικία 82 ετών ο ηθοποιός Άλμπερτ Φίνεϊ

Σε ηλικία 82 ετών έφυγε από τη ζωή ο Άλμπερτ Φίνεϊ, ένας από τους σπουδαιότερους ηθοποιούς του 20ου αιώνα. Ο Φίνεϊ πραγματοποίησε σπουδαία καριέρα σε θέατρο και κινηματογράφο, ενώ έγινε παγκοσμίως γνωστός και για τον ρόλο του ως «Ηρακλής Πουαρό» στο ανεπανάληπτο φιλμ «Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές».

Ο σπουδαίος ηθοποιός, σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειάς του, πέθανε έπειτα από μία σύντομη ασθένεια. Ο ίδιος, πάντως, το 2011 είχε αποκαλύψει ότι έπασχε από καρκίνο της μύτης.

albert finney annie getty

Ο Άλμπερτ Φίνεϊ ήταν πέντε φορές υποψήφιος για βραβείο Όσκαρ (τέσσερις φορές για πρώτο ανδρικό και μία για δεύτερο ανδρικό), είχε λάβει 13 υποψηφιότητες για BAFTA, κερδίζοντας δύο βραβεία, κατέκτησε ένα Emmy, ενώ είχε λάβει και εννέα υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα, κερδίζοντας τρεις φορές.

Απόφοιτος της Royal Academy of Dramatic Arts, όπου βρέθηκε να είναι συμμαθητής με τους κορυφαίους Πίτερ Ο' Τουλ και Άλαν Μπέιτς.

Ο Φίνεϊ αναδείχθηκε ως ένας από τους κορυφαίους Βρετανούς ηθοποιούς από τις αρχές της δεκαετίας του '60 και την ταινία Saturday Night and Sunday Morning , ενώ προτού καθιερωθεί στο σινεμά είχε ήδη μία αξιοπρόσεκτη καριέρα στο θέατρο.

Εμβληματική ήταν η ερμηνεία του ως «Ηρακλής Πουαρό» στο «Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές», με τον ίδιο, όμως, αργότερα να δηλώνει απογοητευμένος γιατί η διεθνή του αναγνώριση ήταν τόσο μεγάλη που ο Φίνεϊ αισθανόταν ότι δεν αναγνωριζόταν η μετέπειτα δουλειά του.

albert finney murder oreient

Ο Άλμπερτ Φίνεϊ είχε μία καριέρα σχεδόν έξι δεκαετιών και συμμετείχε σε ταινίες όπως τα Miller's Crossing , Erin Brockovich και Big Fish.

Εμφανίστηκε, ακόμη και στην παράσταση του Roger Waters The Wall – Live in Berlin, μπροστά στο τείχος του Βερολίνου στις 21 Ιουλίου του 1990, για τον εορτασμό της πτώσης.

Τελευταίος του τηλεοπτικός ρόλος ήταν στο Skyfall, την 23 ταινία με πρωταγωνιστή τον Τζέιμς Μποντ.

albert finney scrooge ap

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 05:33

Τελευταιες Ειδησεις

16 Απριλίου
Καθοδήγηση Κομισιόν για ορθή εφαρμογή περιοριστικών μέτρων κατά Ρωσίας
18:34
Διασώθηκαν δύο άτομα που επέβαιναν σε μικρό σκάφος στον κόλπο της Λεμεσού
18:31
Στοχεύουμε στη μείωση της θαλάσσιας ρύπανσης, λέει η Μαρία Παναγιώτου
18:25
Τίτλοι Ειδήσεων: -13:00- Tρίτη 16 Απριλίου 2024
18:00
Σε ανοδική τάση ο αγροτουρισμός στην Κύπρο, σύμφωνα με τον Υφ. Τουρισμού
17:57
Αλλαγές και για το Κυπριακό στο προσχέδιο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ
17:46
Συνελήφθη ύποπτος 44 ετών για τον εμπρησμό 12 αυτοκινήτων στο Καϊμακλί
17:42
Αποκλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή, ζήτησε η Αννίτα Δημητρίου
17:33
Οκτώ χρόνια φυλάκιση σε 34χρονο για υπόθεση βιασμού της πρώην συζύγου του
17:29
Στο κελί για πέντε χρόνια 25χρονος για δύο ληστείες στο ίδιο περίπτερο στη Χλώρακα
17:25
Δυνατή προσωρινή αναστολή εξέτασης αιτήσεων ασύλου για 9 μήνες, λέει η Κομισιόν
17:18
Καθορισμός νομοσχεδίου για τη Δημιουργία Μητρώου Καλλιτεχνών
17:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.